Vlad Filat plânge cu lacrimi de crocodil!

  „Al Vostru” şef de ţigări, Vlad Filat, s-a plâns cu lacrimi de crocodil Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) împotriva deciziei Curţii Constituţionale a R. Moldova, dar, cel mai grav, împotriva R. Moldova, sperând că va fi netezit pe creştet pentru că a furat şi a făcut abuz de putere, motivele pentru care a fost demis şi din prisma cărora CC a hotărât că Filat nu mai poate fi Prim-ministru NICIODATĂ! Cel puţin nu în Republica Moldova!

  Da! Cel care se declară „al vostru”, cel care în faţa oamenilor se schimonoseşte să facă „mutre” emoţionate, care se fardează zilnic cu minciună şi pune continuu macaroane pe urechile cetăţenilor, a depus o plângere la CEDO împotriva republicii! Împotriva statului pentru care susţine el că „luptă şi că se sacrifică”!

  De unde porneşte ”jălea verde”?

  După ce V. Filat a primit votul de neîncredere al Parlamentului, deputaţii PL au solicitat Curţii Constituţionale „pronunţarea unei Hotărâri privind interpretarea normelor constituţionale, Hotărâre ce ar avea ca obiect de expunere şi elucidare legală, situaţia privind modul de exercitare a funcţiei de Prim-ministru în cazul în care Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, adoptată în rezultatul neîncrederii acordate de Parlament pentru acuzaţii de corupţie, depăşire a atribuţiilor de serviciu şi trafic de influenţă, precum şi procedura de desemnare, după caz, a Prim-ministrului interimar dintre membrii Guvernului demisionat” [citat din sesizarea depusă de către deputaţii PL]. Aceştia au argumentat în sesizare că „moţiunea de cenzură este manifestarea supremă a controlului parlamentar asupra activităţii Guvernului, având ca obiect contradicţia dintre opiniile parlamentare şi acţiunile întreprinse de Guvern, iar ca posibilă finalitate, demiterea Guvernului. Moţiunea de cenzură este definită de iure în art. 106 din Constituţia Republicii Moldova, ca: „Exprimarea neîncrederii [în Guvern]”. Prin adoptarea moţiunii de cenzură, mandatul de încredere acordat de Parlament încetează, iar Guvernul este demis” – ceea ce s-a întâmplat cu Guvernul Filat. Înainte de a sesiza Curtea Constituţională, Mihai Ghimpu a atenţionat în repetate rânduri că Vlad Filat deţine ilegal funcţia de Prim-ministru în exerciţiu, după ce a fost demis Guvernul prin moţiune de cenzură şi i-a cerut Şefului Statului, Nicolae Timofti, să numească un alt premier interimar. În replică, Şeful Statului a spus că legea după care se conduce Ghimpu este învechită şi că nu mai este în vigoare. Pentru a se clarifica acest caz, Partidul Liberal a sesizat Curtea Constituţională.

  Care a fost hotărârea Curţii?

  La 22 aprilie 2013, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti de a-l desemna pe liderul PLDM în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru, după ce acesta fusese demis de Parlament pe motive de corupţie – „Se recunoaşte constituţional decretul Preşedintelui RM privind demisia Guvernului. Se declară neconstituţional decretul Preşedintelui RM privind desemnarea candidatului pentru funcţia de Prim-ministru. Prim-ministrul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile. În cazul demiterii Guvernului, prin moţiune de cenzură, pentru suspiciuni de corupţie, Preşedintele RM are obligaţia constituţionala de a desemna un Prim-ministru interimar dintre membrii Guvernului, a căror integritate nu a fost afectată” [citat din Hotărârea CC].

  Înainte ca CC să se pronunţe asupra sesizării depuse de către Deputaţii PL, „al vostru” declarase pentru presă că „avem în Republica Moldova o Constituţie, care trebuie respectată. Avem Curtea Constituţională, avem judecători care vor examina sesizarea respectivă şi urmează să răspundă. Eu am încredere în judecătorii de la Curte”. Cu adevărat ! Constituţia trebuie să fie respectată! Dar, domnule „Verde şef de ţigări”, nu aţi ştiut despre existenţa Constituţiei atunci când aţi furat şi aţi făcut abuz de putere?

  Despre primele lacrimi de crocodil ale lui Filat

  După ce Curtea a hotărât că Filat nu poate îndeplini funcţia de Prim-ministru (cât o fi şi o trăi), V. Filat a izbucnit în hohote de plâns isteric, vezi Doamne, orgoliul „Şăfului” nu doar că a fost rănit, dar a fost tăiat în bucăţele. Cum e posibil, el, marele Împărat Verde, care a înverzit Moldova cu acoperişuri şi afişe publicitare verzi, care se conducea după legile lui, şi nu după cele ale statului, să nu mai poată fi Prim-ministru?
  Şi încă ceva, plânsul şi jălea s-au dublat, pentru că deşi depusese eforturi să-şi asigure numărul necesar de voturi pentru a fi instituit din nou în funcţie şi a cumpărat 7 rătăciţi flămânzi de ghindă, grupuşorul Hadârco-Guţu, efortul s-a dovedit a fi în zadar, pentru că hotărârea Curţii nu-i mai permitea „Şăfului” să candideze la funcţia de Prim-ministru. A cheltuit mult omul, cel puţin aşa se vorbeşte. Poate nu atât de mult pentru el, că cei 7 nu erau prea scumpi, e soiul de marfă „3 la leu”, dar mult pentru un cetăţean de rând care munceşte pentru ca să supravieţuiască.

  Lovitura de graţie! Filat şi-a săpat groapa pentru a-şi odihni cadavrul politic în care s-a transformat!

  Supărat şi ofticat de decizia CC din 22 aprilie 2013, Vlad Filat şi presa controlată de acesta, a declanşat o campanie mediatică violentă în încercarea disperată de a compromite Curtea Constituţională. Ulterior,a atacat decizia Curţii la CEDO, justificându-se că el, fiind „al vostru”, face acest lucru nu pentru el ca persoană, ci pentru ţară – „Aici nu este vorba de lezarea drepturilor mele… decizia Curţii Constituţionale din 22 aprilie nu mă vizează doar pe mine şi anume că drepturile cetăţeanului trebuie să fie respectate.”, declara Vlad Filat, când a anunţat oficial decizia de a depune o plângere la CEDO. Mă podidesc lacrimile, vaaai, cât de „emoţionant”! După ce a jefuit republica cât a putut şi cât a avut ce fura, după ce le-a promis cetăţenilor o „Moldovă fără sărăcie”, EL a fost cel care le-a pus sărăcia pe masă. Instituţiile de stat care s-au „înverzit” au jecmănit în dreapta şi-n stânga, fără să le pese de nimic altceva decât de „Şăf”, id est, de „al vostru Filat”.

  Paradoxal e faptul că deşi în faţa presei, a cetăţenilor şi a oficialilor europeni vorbeşte cu ardoare despre cursul european al republicii, ba mai mult, îşi asumă liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere cu UE ca fiind merite ce-i aparţin lui, şi apoi partidului, tot el, „Şeful”, dar a implicat şi partidul, a mers la CEDO împotriva Republicii Moldova! El şi PLDM se dau a fi cei mai democraţi şi mai consecvenţi ideii de integrare europeană a R. Moldova, dar merg împotriva acesteia. Şi, colac peste pupăză, PLDM vine cu o reacţie la toată situaţia aceasta, reacţie care amplifică paradoxul – „În legătură cu decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind neadmiterea spre examinare în fond a cererii depuse de PLDM şi liderul formaţiunii, Vlad Filat, venim cu următoarele precizări: La sugestia avocaţilor, cu ceva timp în urmă, PLDM a depus o cerere la CEDO, însă Curtea a decis să nu examineze acest caz, fără a pronunţa vreun verdict. […] PLDM este preocupat de priorităţile ţării, avem în faţă o mare bătălie în care se va decide viitorul european al Republicii Moldova. În acest an se va decide în ce ţară vor trăi cetăţenii. De aceea, vom continua implementarea agendei de reforme, a Planului 2020 şi a altor priorităţi, aşa după cum ne-am asumat angajamentul în faţa cetăţenilor Republicii Moldova.”

  Adică, acuzând Curtea Constituţională şi statul R. Moldova că i-au fost încălcate drepturile, „al vostru” spune că luptă pentru binele acestei ţări. Sunt ieftine încercări de a spăla a nu ştiu câta oară ochii cetăţenilor chinuiţi de griji şi probleme, nimic mai mult!

  E clar! CEDO a confirmat că Filat a dat-o-n bară! Respingerea plângerii lui Filat şi PLDM împotriva Republicii Moldova a confirmat că decizia Curţii a fost legală şi corectă, automat, şi că el este corupt şi impotent (ca şi politician). Şi-a săpat groapa adânc, apoi, cu o mare precizie, tot el şi-a dat un şut în partea dorsală ca să nimerească în ea.

  Oare ce-o să mai inventeze ca să spele ruşinea de pe capul lui şi a partidului pe care-l conduce?!

  V.M.

   

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  8 + thirteen =