Jocul ”De-a Baba Oarba” a politicienilor moldoveni

  Încet, dar sigur, Chișinăul intră în campanie electorală și nu în cea legală, încadrată în limitele prevederilor Codului Electoral, dar în una plină de mârșăvenii, mișmașuri legislative, interese personale pentru acumularea de fonduri pentru campania electorală.

  După tentativa eșuată de compromitere a Primarului General Dorin Chirtoacă (când câteva echipaje ale poliției de patrulare au tăbărât asupra automobilului acestuia având falsa informație că Primarul ar fi urcat băut la volan), ”prietenii”, pseudo liberal-democrații care strigă în gura mare că anume ei l-au făcut primar, au organizat pe la spate, împreună cu socialiștii lui Dodon, greva șoferilor de microbuze. Aceștia, la rândul lor, văzând că primăria are soluții și a reușit să organizeze transportul municipal suplimentând numărul de troleibuze și autobuze au renunțat la grevă, renunțând totodată și la cerințele inițiale de a majora tariful până la 5 lei. De ieri, microbuzele, cărora le-a fost retrasă autorizația de funcționare pe teritoriul municipiului Chișinău, și-au reluat activitatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar organele competente ale statului responsabile de sancționarea acestora, MAI și FISC-ul, ”au luat apă în gură”.

  Astăzi reprezentantul PLDM-ului, ministrul MAI ”băiat de cartier” Dorin Recean a ieșit la rampă, cu noi acuze la adresa primarului, deviind de la problemele reale de sistem pe care le are ministerul transformându-le în jocuri politice ieftine.

  După acest iureș, ne dăm bine seama că Recean D. este carne de tun în lupta PLDM-ului și a lui V. Filat cu Dorin Chirtoacă și PL. PLDM-iștii, în loc să lupte cu dușmanul principal al R. Moldova – PCRM, aleg să bată în PL, crezând că cele câteva voturi pe care le pot rupe de la PL îi vor salva de la un scor slab în alegerile din toamnă. Făcând astfel jocul Moscovei și al socialiștilor lui Dodon, V. Filat țintește probabil locul de primar al Municipiului Chișinău.

  Referendumul lui Dodon prinde contur, susținut intens de V. Filat, care vrea și el un referendum, pornind o campanie agresivă menită să accentueze artificial problemele din municipiu. Astfel circulă zvonul că referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă, precum și referendumul lui Filat V., care vrea să compromită definitiv idea integrării europene a R. Moldova, vor avea loc odată cu alegerile parlamentare din noiembrie. Filat mizează pe faptul că în acest fel campania electorală va fi umbrită de mult mai importantul referendum și astfel alegătorul nu va mai fi atent la fărădelegile comise de verzi.

  Dacă politicienii ar fi conștientizat cu adevărat faptul că într-un stat care pretinde a fi european, capitala acestuia trebuie susținută pentru că, de fapt, de aici a pornit în 2007, mișcarea liberală care a debarcat comuniștii de la putere și astfel le-a acordat șansa de a fi la guvernare, pentru că forța economică majoră se află aici, pentru că Chișinăul este un exemplu de urmat pentru toate celelalte orașe din Republică, atunci nu ar fi pus bețe în roate Primarului General.

  Jocul continuă – prea puțini înțeleg că au intrat în politică legați la ochi, prinși parcă în jocul ”de-a baba oarba”. ”Al vostru V. Filat”, tânărul democrat cu cheliuță, a primit astăzi un ”facepalm” din partea CEDO, care a confirmat repetat, ceea ce a decis Curtea Constituțională, și ceea ce de multe ori a spus Mihai Ghimpu. Trebuie să ai ochelari de cal ca să nu înțelegi că lupta împotriva adevărului este inutilă, este ca și cum ai lupta cu morile de vânt.

  R.A.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  twelve − 10 =