Facebook va avea softişti la Cluj, după achiziţia unui start-up în a cărui dezvoltare au fost implicaţi fondatorii Trilulilu

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a cumpărat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari Liverail – un start-up specializat în livrarea reclamelor video online care are o echipă de câţiva zeci de programatori la Cluj în condiţiile în care doi dintre fondatori sunt Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, românii care au lansat platforma video locală Trilulilu.

Andrei Dunca este în contiuare în echipa de management a Liverail, unde ocupă poziţia de director tehnic. Cel de-al treilea fondator al companiei, care este şi CEO, este Mark Trefgarne.

Liverail, care are o echipă de 170 de oameni, ar fi obţinut anul trecut venituri brute de 60 de milioane de dolari şi venituri nete de 22 de milioane de dolari, conform Techcrunh, care citează mai multe surse de pe piaţă. Achiziţia Liverail va ajuta Facebook să obţină o cotă şi mai mare din piaţa de publicitate online.

Articol complet: Ziarul Financiar

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

sixteen + 2 =