Republica Moldova – Partidul Democrat cu două fețe – pe 9 mai, marchează două sărbători care se bat cap în cap

  Ziua de 9 mai dezbină într-un fel societatea moldoveană în două tabere, iar unele partide politice au decis că pot câștiga simpatia ambelor părți dacă vor organiza concomitent evenimente ce vor marca atât Ziua Europei, cât și Ziua Victoriei asupra fascismului. Însă această zi scoate la iveală și acțiuni ale unor partide politice care vin în contradicție cu declarațiile și aspirațiile liderilor acestora.

  Un exemplu elocvent este Partidul Democrat din Republica Moldova, care a decis ca în acest an să marcheze două evenimente în aceeași zi. Astfel, democrații vor sărbători Ziua Europei și, concomitent, vor marca și Ziua Victoriei asupra fascismului. Dacă prima sărbătoare este una care este în concordanță cu aspirațiile pe care le exprimă liderii PD-ului, atunci a doua îi pune cu totul în altă lumină. Este clar însă că liderii Partidului Democrat au decis să tragă propriile ”dividente politice” din buimăceala creată de această zi de 9 Mai în R. Moldova.
  Astfel, de dimineață, Partidul Democrat organizează concertul „Respect pentru veterani”, în cadrul căruia va evolua interpretul rus Iurii Antonov. În acest mod democrații speră că vor câștiga simpatia veteranilor. Iar seara, începând cu ora 18.00, pe scena din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet vor evolua Iraklii din Federația Rusă, Antonia din România, dar și interpreți și trupe autohtone. „Buneii noștri sunt eroii Moldovei. Sacrificiul făcut de ei este o lecție care ne inspiră și ne îndatorează. Pentru curajul lor noi le vom fi mereu recunoscători. Pe 9 Mai, de la ora 9.00, PDM vă așteaptă în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău. În compania îndrăgitului Iurii Antonov vom petrece ziua alăuri de buneii și veteranii noștri”, se menționează în unul din spoturile Partidului Democrat care invită la eveniment.
  Cu toate că, anterior, anunțau că vor sărbători și Ziua Europei, despre aceasta nu se spune deloc în spoturile PDM plasate pe Internet. În anunțul PDM plasat pe site-ul Primăriei municipiului Chișinău, democrații anunță despre „comemorarea victimelor celor căzuţi în al Doilea Război Mondial şi sărbătorirea Zilei Europei”, la eveniment fiind așteptați un număr de cinci mii de participanți.
  De fapt, celebrarea a două evenimente concomitent și care se bat cap în cap demonstrează încă o dată că democrații nu au o poziție clară cu cine vor să fie și încotro vor să o apuce ei și țara pe care o guvernează. Iar astăzi președintele partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Tiraspol pe 9 Mai este binevenită, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a criticat această vizită deoarece nu au fost informați, dar și în condițiile conflictului din Ucraina.

  B.D.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  nineteen − four =