Model de succes la tara: scoala europeana in care invata romani, rromi si maghiari

  Scoala Gimnaziala Viisoara, din judetul Cluj, este una dintre cele cinci institutii de invatamant din mediul rural care au obtinut anul acesta certificatul „Scoala Europeana”, acordat in cadrul unei initiative a Ministerului Educatiei, ce se bucura de sprijinul institutiilor europene.

  Certificatul, valabil timp de trei ani, reprezinta o recunoastere a eforturilor scolii inspre modernizare si dezvoltare, in special prin utilizarea fondurilor europene.

  Scoala din Viisoara, situata in mijlocul unei comunitati rurale multietnice si multiculturale, care include romani, maghiari si rromi, la doi kilometri de orasul Campia Turzii, este implicata in mai multe proiecte finantate din fonduri nationale si europene.

  Ziare.com a stat de vorba cu directorul scolii, profesorul Claudiu Iclenzan, despre acestea.

  In prezent, scoala dispune de trei cabinete informatice moderne, cu un numar total de 65 de calculatoare, dotari obtinute in urma aplicarii la proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

  Proiectul a fost initiat de Guvern, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu sprijinul Bancii Mondiale.

  Articol complet: Ziare.com

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  20 − eleven =