O nouă fabrica Draxlmaier în R. Moldova

draxlmaier

La 25 august 2019, DRÄXLMAIER a deschis oficial fabrica din Cahul, ocazie cu care a fost organizat un eveniment deosebit, unde invitații au fost surprinși cu diferite activități, dar și cu un concert extraordinar de muzica populară și pop. Pe scena amenajată în preajma fabricii au urcat ansamblul de dans „Izvoraș”, ansamblul etno-folcloric „Crăițele”, solista de muzică populară Lenuța Neagu, formațiile Pasha Parfeni & band, Tharmis Orchestra, DoReDos, Sunstroke Project, iar seara s-a încheiat cu evoluția binecunoscutei trupe Carla’s Dreams.

Suntem mândri să contribuim la consolidarea centrului economic din regiune investind în noua fabrică din Cahul. Cu acest pas, putem demonstra încă o dată angajamentul nostru sustenabil în Moldova. Aș dori să-mi exprim recunoștință tuturor oamenilor, care au contribuit la înființarea acestei fabrici și care continuă să ne sprijine în toate procesele zilnice, care asigura activitatea fără cusur a întregii locații”, spune Răzvan-Laurențiu Stoica, Administratorul fabricii din Cahul.

În Moldova Grupul DRÄXLMAIER a venit în 2007, când a deschis prima hală de producție la Bălţi sub coordonarea domnului Marin Ciobanu (în prezent administratorul principal al ZEL Bălți). În anul 2011, a fost deschisă a doua fabrică în Bălți. În 2017, DRÄXLMAIER a deschis un Birou de Dezvoltare Produse la Chişinău și tot în acest an Grupul DRÄXLMAIER a anunțat decizia de a deschide cea de-a treia fabrică de producere a componentelor electrice și a cablajelor din Republica Moldova în sudul ţării, la Cahul, iar în 2018 s-a început construirea noii facilități.

Referindu-se la motivul extinderii activității de producție, șeful de Operațiuni SE Europa de Est al Grupului DRÄXLMAIER, Kai Mussman, a menționat că „datorită experienței pozitive, pe care o avem aici în Moldova în ultimii doisprezece ani, a fost un pas logic pentru noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm angajamentul aici. Pe mai mult de 17.000 de metri, mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile premium. Numărul angajaților va crește în următorii ani. Am securizat opțiunea de a extinde fabrica la necesitate. Astfel, avem capacitatea de a face alte proiecte.”

În prezent, DRÄXLMAIER are în Moldova peste 5 mii de angajaţi.

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unică în industria automotive. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotive internațional cu mai mult de 60 fabrici în peste 20 țări. Fondată în Germania în 1958, compania are mai mult de 70.000 angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung.

În 2018, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producătorii de automobile californiene extrem de inovatoare.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

16 − 6 =