Bittnet si Globalworth premiate la CEE Capital Markets Awards

bittnet

Bittnet si Globalworth, doua companii cu o puternica prezenta si activitate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au primit recunoastere internationala la a patra editie a Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est, care a avut loc pe 12 septembrie in Varsovia. Gala de premiere aduce anual in prim-plan cele mai importante realizari ale companiilor listate din pietele de capital din regiune.

Bittnet (BNET) a primit premiul la categoria „Cel mai bun departament de relatii cu investitorii al unei companii listate din Europa Centrala si de Est”. Bittnet este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, infiintata in 2007, si e prima companie IT din Romania care s-a listat pe piata AeRO operata de BVB. Actiunile companiei au intrat la tranzactionare in 2015.

Globalworth Real Estate Investment Limited, cea mai importanta companie de investitii imobiliare din Europa Centrala si de Est, are doua emisiuni de obligatiuni corporative care au fost admise la tranzactionare la BVB, fiecare in valoare de 550 de milioane de euro. Compania a fost premiata la Varsovia pentru „Tranzactia anului pe piata de fuziuni si achizitii”. Globalworth a devenit principalul investitor pe piata de cladiri de birouri din Romania si a pus bazele unei platforme semnificative de investitii in Polonia, printr-o participatie de 72% in Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium RE.. N.V. (GPRE).

„Investitorii internationali, ca si investitorii romani, incep sa aprecieze activitatea si strategia companiilor prezente la BVB, fie pe segmentul de actiuni, fie pe segmentul de obligatiuni, ceea ce e un indicator clar ca piata de capital din Romania se dezvolta multidimensional, atat local, cat si regional”, a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

La cea de-a patra editie a Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est, pe lista scurta s-au aflat 79 de companii, care au concurat la 19 categorii. Juriul a fost format din experti din comunitatea financiara din regiune si internationala.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

3 × 3 =