6 companii din Top 20 companii listate care acorda dividende au oferit un randament de doua cifre

dividende

Aproape jumatate dintre companiile listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au decis sa ofere dividende, sume care sunt distribuite actionarilor de catre companii din profitul aferent excercitiului financiar anterior. Numai pentru anul 2017, peste 40 de companii listate la BVB au aprobat acordarea de dividende in valoare cumulata de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro.

Romgaz, BRD si OMV Petrom sunt companiile care au acordat cele mai mari dividende, de peste 1 miliard de lei fiecare. In total, primele 20 de companii ofera dividende de peste 7 miliarde de lei, iar sase dintre acestea au oferit un randament al dividendului de doua cifre. Emitentul BVB, companie listata in 2010 pe propria piata, se afla in Top 20 companii in functie de valoarea dividendelor acordate pentru anul anterior, cu o suma de peste 13,5 milioane de lei distribuita actionarilor, si a raportat un randament al dividendului de 6%.

La finalul primelor sapte luni din acest an, o evolutie puternic ascendenta a fost consemnata de BET-TR, indicele Bursei de Valori Bucuresti de tip total return care include si dividendele, dupa ce acesta a depasit 11.600 de puncte si a crescut cu peste 11%.

Valoarea totala a tuturor instrumentelor financiare tranzactionate la BVB a depasit 1,7 miliarde de euro de la inceputul anului si pana la finalul lunii iulie, in crestere usoara fata de perioada similara a anului trecut. Valoarea medie zilnica de tranzactionare pe segmentul de actiuni din piata principala a trecut sub pragul de 10 milioane de euro, pe fondul unei activitati mai reduse a investitorilor in perioada de vara.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a fost de aproape 20 de miliarde de euro la finalul primelor sapte luni, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB a depasit 35 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare a lunii iulie.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

19 − ten =