Educatie financiara, in scoala, prin programul Junior Achievement Romania, sustinut de Raiffeisen Bank

  financiara

  Raiffeisen Bank si JA Romania continua programul de educatie financiara in scoli, oferindu-le elevilor o experienta completa de invatare prin: kit-uri educationale gratuite si continut de tipul learning by doing, pentru elevii din clasele 0-IV, si metode blended learning, care sustin invatarea in ritm propriu, prin instrumente clasice si resurse digitale, pentru elevii de liceu.

  In anul scolar 2017-2018, peste 5.500 de elevi din clasele 0 – IV au inteles importanta economisirii si, sub indrumarea a 231 de profesori si consultanti voluntari Raiffeisen Bank, au simulat tranzactii bancare, au analizat si prioritizat optiuni de cumparare, au experimentat statutul de antreprenor si au luat decizii privind investitiile financiare.

  Un studiu comparativ* arata ca participarea constanta in acest program, pe durata claselor primare, ii ajuta pe elevi sa stabileasca mai usor diferenta dintre nevoi si dorinte, sa explice notiunea de profit si care sunt principalele beneficii ale utilizarii cardului, ca instrument de plata.

  Implementarea programului la clasa a avut un impact pozitiv asupra elevilor, deoarece acestia au inteles in ce masura familia, comunitatile si institutiile publice si private influenteaza viata economica. In urma desfasurarii acestor activitati, elevii si-au format o imagine reala a ceea ce inseamna reusita la scoala, dar si in afara ei“ – apreciaza Dora Narcisa Avram, profesor pentru invatamantul primar la Scoala Gimnaziala Nr. 11 din Buzau.

  In paralel, pentru elevii de liceu s-a desfasurat a opta editie a programului ABCdar bancar, dezvoltat, anul acesta, si in format digital. Prin intermediul platformei JA Inspire, liceenii au avut acces la module interactive, in format digital, care faciliteaza invatarea, atat in clasa, cat si in afara ei, utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator). In cadrul platformei, elevii pot accesa continuturi video si teme de documentare, pot simula economii si dobanzi si pot raspunde la quiz-uri, fie prin alegerea raspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui raspuns scurt.

  De asemenea, Raiffeisen Bank si JA Romania au desfasurat competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, adresata institutiilor de invatamant, cu scopul de a incuraja includerea educatiei financiare, ca disciplina optionala in cat mai multe scoli. Liceul castigator, Colegiul National de Informatica din Piatra-Neamt, a obtinut o finantare destinata modernizarii scolii, in valoare de 1.500 de euro, premiul fiind oferit in cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeste in educatie. Alte doua licee, clasate pe locurile II si III – Colegiul Economic Delta Dunarii din Tulcea si Colegiul Economic din Ramnicu Valcea – au obtinut finantari de 1.000, respectiv 500 de euro.

  Prin intermediul programului ABCdar bancar, peste 5.000 de elevi din 111 licee au parcurs cursul digital, 61% dintre acestia afirmand ca sunt interesati in primul rand sa isi dezvolte abilitatile de realizare a unui buget si de gestionare a cheltuielilor.

  Incepand cu 2010, peste 40.000 de elevi au beneficiat de programele de educatie financiara dezvoltate de JA Romania, in parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a facut cea mai mare investitie in programele de invatamant primar, pe o durata de mai multi ani, devenind un model de sustenabilitate a investitiilor in educatie.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  five − 5 =