AEE oferă noi instrumente de finanțare în domeniul energiei verzi

    Eficiență Energetică

    Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat astăzi un atelier de informare privind oportunitățile de cooperare și instrumentele de finanțare în domeniul surselor de energie regenerabilă. La eveniment au participat experți în energetică, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale și persoane care doresc să implementeze proiecte de eficiență energetică cu ajutorul sprijinului financiar oferit de SPIRE.

    În cadrul evenimentului au fost oferite sfaturi practice privind modalitatea de aplicare și obținere a finanțării prin intermediul asociației SPIRE.

    Agenția pentru Eficiență Energetică are funcția de a promova și atrage investiții în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă. Ne-am propus să organizăm această masă rotundă cu scopul de a vă prezenta posibilitățile de aplicare la proiectele SPIRE. Ne-am dorit ca evenimentul de azi să fie maxim de informativ. Ne exprimăm speranța că veți fi deschiși, noi vă vom ajuta să aplicați la acest program, chiar unindu-ne eforturile”, a declarat Alexandru Ciudin, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

    SPIRE este Asociația Europeană care se angajează să gestioneze și să implementeze Parteneriatul Public-Privat SPIRE. Asociația contribuie la dezvoltarea proceselor industriale inovatoare, 20% din totalul sectorului european de producție în domeniul ocupării forței de muncă și a cifrei de afaceri, și peste 130 de procese industriale și de cercetare.

    A.SPIRE este o asociație ce susține proiectele de eficiență energetică și utilizarea surselor de energie regenerabilă. Activăm în mai multe sectoare de producere, precum: ciment, ceramică, produse chimice, inginerie, minerale, metale neferoase, oțel și apă. Vă putem ajuta să deveniți mai competitivi și eficienți din punct de vedere energetic. Scopul nostru este să diminuăm cu 20% emisiile de gaze și CO2 și să creștem consumul de surse de energie regenerabilă”, a menționat Dr. Martin Winter, consilier A.SPIRE

    Misiunea A.SPIRE este de a asigura dezvoltarea tehnologiilor și a celor mai bune practici în toate etapele de producție existente.

    Atelierul de informare a fost organizat în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), care se desfășoară în perioada 6 – 10 iunie la Chişinău și va culmina cu festivalul SUN Dă-I Fest, alimentat parțial de la energia solară.

    NU SUNT COMENTARII

    Transmiteti un mesaj

    11 + 11 =