Tranzactii de un miliard de euro realizate in primele patru luni la Bursa de Valori Bucuresti in crestere cu 36 procente

bursa

Investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au realizat in primele patru luni tranzactii de aproape un miliard de euro, cu 36% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, folosind diverse tipuri de instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, unitati de fond, produse structurate, etc.). Segmentul de actiuni a fost cel mai popular in randul investitorilor, care au tranzactionat actiuni in valoare de 943 milioane de euro.

Luna aprilie 2018 a adus o crestere cu 73% a valorii totale de tranzactionare, comparativ cu luna similara a anului trecut, insumand 195 milioane euro.

libris.ro
Intensificarea activitatii investitionale a fost reflectata de cresterea in primele patru luni ale anului cu 32% a valorii medii zilnice de tranzactionare, aceasta depasind 11 milioane de euro.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare a crescut in aprilie 2018 cu 78% fata de aceeasi luna a anului trecut si s-a apropiat de 10 milioane de euro.

BET, principalul indice al pietei de capital, care include cele mai tranzactionate 13 companii excluzand SIF-urile, a inregistrat in aprilie doua sedinte consecutive in care a inchis peste pragul de 9.000 de puncte. Prima data cand indicele BET a inchis o sedinta de tranzactionare peste acest nivel a fost pe 15 iunie 2007, in timp ce nivelul maxim a fost inregistrat pe 24 iulie 2007, cand indicele BET s-a situat la 10.813 puncte.

Indicele BET a inchis luna aprilie la un nivel de 8.713 puncte, ceea ce corespunde unui avans de 12,3% dupa primele patru luni, cea mai mare rata de crestere din randul indicilor principali la nivelul burselor din Uniunea Europeana.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a depasit 21,5 de miliarde de euro la finalul lunii aprilie 2018, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB a fost de peste 39 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare a lunii.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

three + two =