Săptămâna meseriilor la un colegiu din Oradea

  meseriilor

  Așa cum se știe, Primăria Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), a avut un rol major în reînființarea școlii profesionale și a Campusului Tehnic Traian Vuia. În prezent, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” sunt înscriși la școala profesională 493 de elevi la 14 specializări.

  Conform OMENCS nr. 5068/31.08.2016 și OMENCS nr. 3556/31.08.2017 privind admiterea în învăţământul profesional de stat, școlile tehnice trebuie să organizeze în perioada 26 februarie – 30 martie 2018, Săptămâna meseriilor.

  libris.ro
  „Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, care oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, va derula „Săptămâna meseriilor” în perioada 26-30 martie 2018. Colegiul are o ofertă de formare pentru calificări profesionale prin învățământul profesional dual pentru: operator la maşini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, sculer matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate şi echipamente, bucătar, iar prin învățământul profesional de stat pentru: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, tâmplar universal, confecționer produse textile, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, bucătar, comerciant-vânzător, lucrător hotelier”, a spus directorul Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, prof.  Daniela Vîlceanu  .

  Elevii școlii profesionale beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual primesc în plus 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

  Instituția și-a propus activități complexe destinate să atragă elevii și să-i motiveze să urmeze o școală profesională.

  Absolvenții clasei a VIII-a vor derula în această săptămână activități împreună cu elevii colegiului. O parte din aceste activități se vor desfășura în laboratoarele și atelierele școlii. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea să participe la activitățile de practică în Parcul industrial Eurobusiness I la partenerii economici ai școlii.

  „Această activitate face parte din acțiunile de promovare a învățământului tehnic liceal și profesional din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”. Menționez că și-au manifestat interesul pentru aceste activități atât școli gimnaziale din Oradea, cât  și din județ”, a precizat Daniela Vîlceanu.

  In atașament poate fi vizualizată ofera de școlarizare 2018 -2019 a Colegiului Tehnic Traian Vuia.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  6 + ten =