Programul ESPON 2020: se cauta stagiari!

  espon

  Stagiu de practica pentru studenti in ultimul an, la Luxemburg, la Grupul European de Cooperare Teritoriala (GECT) al Programului #ESPON (gestionat de MDRAP in calitate de Autoritate Nationala); sunt invitati sa isi depuna candidatura studentii in ultimul an, in domeniile: dezvoltare si planificare teritoriala, geografie, economie regionala, studii europene, stiinte politice, alte domenii relevante.

  Stagiul va avea loc la Unitatea Evidence and Outreach si va include mai multe sarcini, intre care implicarea in activitatile de cercetare, pregatirea intalnirilor initiale cu furnizorii de servicii si actorii interesati, activitati financiare, administrative si de diseminare a informatiilor despre apelurile de proiecte lansate in cadrul programului ESPON 2020.

  libris.ro
  In plus, stagiarii vor fi implicati si in activitati de comunicare si vor sprijini organizarea de evenimente: seminarii, ateliere si conferinte, si vor contribui la elaborarea publicatiilor si materialelor informative. De asemenea, vor participa la evenimentele europene din cadrul Programului ESPON, care vor avea loc in Luxemburg si in afara acestuia.

  Data limita pentru depunerea cererilor este 4 martie 2018.

  Mai multe informatii gasiti in site-ul programului.

  Programul de cooperare ESPON 2020, Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale, continua Programul ESPON 2013 si sustine cercetarea teritoriului european, pentru fundamentarea politicilor europene. Aria programului acopera teritoriul celor 28 de state membre UE, precum si al celor 4 state partenere in program: Islanda, Norvegia, Lichtenstein si Elvetia.

  Bugetul total al programului ESPON 2020 este de 48,6 milioane de euro, din care 41,3 milioane de euro sunt alocati din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru perioada 2014-2020.

  Romania beneficiaza de rezultatele ESPON 2020, constand in analize teritoriale si studii asupra tendintelor europene in diverse domenii: evolutii pe piata muncii sau in domeniul investitiilor, modele de navetism, schimbari demografice, impactul schimbarilor climatice asupra teritoriului european etc.

  Ce este un Grup European de Cooperare Teritoriala (GECT) poti afla accesand linkul respectiv.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  fourteen − nine =