Programul „Educaţie, burse, ucenicie şi antreprenoriat pentru tineri” 2014-2021 a devenit operaţional

  antreprenoriat

  Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a semnat la sfârşitul lunii noiembrie 2017., acordul pentru programul “Educatie, burse, ucenicie şi antreprenoriat pentru tineri”, finanţat în cadrul Granturilor SEE şi norvegiene 2014-2021.

  Acest acord este primul pe care îl semnăm la nivelul Granturilor SEE şi norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, începem implementarea efectivă a programului, iar un prim apel dedicat studenţilor urmează a fi lansat in prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului Naţional de Contact şi pe cea a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au facut posibilă finalizarea procesului de programare şi alături de care vom lansa oficial programul, în 5 decembrie. Le doresc mult succes şi să obţină rezultate la fel de bune ca şi în perioada de programare 2009-2014!” a declarat ministrul delegat Marius Nica.

  Cu o finanţare de 14.117.647 euro, din care 12.000.000 grant, programul va contribui la o mai bună mobilitate a studenţilor si a personalului din învăţământul superior din România, finanţând şi acţiuni dedicate educaţiei terţiare şi instruirii vocaţionale a tinerilor.

  Granturile SEE şi Norvegiene reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi consolidarea relaţiilor bilaterale între statele beneficiare şi cele donatoare.

  În cadrul perioadei de programare 2014-2021, Romania beneficiază, de o alocare de 502,5 milioane euro, ce sprijină proiecte în domenii precum dezvoltare locala şi combaterea sărăciei, îmbunătăţirea situaţiei romilor, sănătate publică, inovare, mediu de afaceri şi IMM-uri, sectorul ONG, cercetare şi educaţie, eficienţă energetică, energie regenerabilă şi mediu, patrimoniu şi schimb cultural, justiţie, servicii corecţionale şi afaceri interne.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  seven − 7 =