Valoarea medie zilnica de tranzactionare la BVB se apropie de 15 milioane de euro in septembrie

bursa

Valoarea tranzactiilor cu actiuni realizate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a depasit nivelul de 1,8 miliarde de euro la finalul lunii septembrie si inregistreaza un avans de peste 30% fata de primele noua luni ale anului trecut. Investitorii au tranzactionat actiuni de peste 300 de milioane de euro luna trecuta, nivel care a fost cu 70% peste valoarea din august 2017.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare pe segmentul de actiuni a fost de 14,7 milioane de euro in septembrie, iar la finalul primelor noua luni ale acestui an acest indicator a ajuns la 9,75 milioane de euro. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2016, valoarea medie zilnica de tranzactionare a crescut cu aproape 35%.

BET, indicele principal al pietei, care masoara evolutia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a incheiat primele noua luni cu un plus de 11%. In acelasi interval de timp, indicele BET-TR, care include si dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

„Atractivitatea pietei de capital a crescut in acest an si datorita dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate. BET-XT-TR, indicele extins de tip total return care urmareste evolutia pretului actiunilor celor mai tranzactionate 25 de companii, precum si dividendele distribuite de acestea, a crescut cu aproape 22% in primele noua luni,” a spus Lucian Anghel, presedintele BVB.

De altfel, toti indicii BVB au avut cresteri de peste 11% in perioada ianuarie-septembrie din acest an, in timp ce trei dintre cei opt indici ai BVB, fara a lua in calcul indicele ROTX, au crescut fiecare cu peste 20%.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

16 − seven =