Zece investitori povestesc experienta lor pe piata de capital

  capital

  Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei de capital locale, a lansat cartea „Prima mea investitie”, un demers fara precedent realizat de o bursa europeana cu scopul de a contribui la constientizarea importantei si impactului pe care educatia financiara o poate avea asupra viitorului financiar a milioane de romani. Cartea cuprinde zece povesti despre bursa ale unor investitori din piata de capital locala.

  O carte ca un film. Stiu ca va asteptati sa fie „Lupul de pe Wall Street”. Stiu ca ati vrea sa fie iahturi, super masini sau cele mai tari petreceri. Dar nu e deloc asa. E povestea unor oameni obisnuiti care la un moment dat au hotarat sa schimbe ceva in viata lor. Nu sunt milionari. Sunt oameni care si-au strans economiile si le-au dus la Bursa. Au castigat sau au pierdut. Au fost sus sau jos. Au avut rabdare sau s-au grabit. Dar cel mai mult au citit, au cautat, au invatat. Si au aflat ca viata si banii iti pot da mult mai mult daca incerci si esti indraznet,” a spus jurnalistul Catalin Striblea despre cartea lansata de BVB.

  „Prima mea investitie” spune povestea unor investitori care si-au descoperit pasiunea pentru bursa devreme, inca din liceu, sau mai tarziu, dupa implinirea varstei de 50 de ani. Sunt persoane cu vieti diferite, cu experiente diverse, raspanditi in toata Romania sau peste mari si tari.

  Poate ca mult timp ne-au lipsit exemplele, insa acum le avem si le vedem mai pregnant decat oricand. Avem exemple de listari de actiuni, de emisiuni de obligatiuni, de experiente ale investitorilor. Tot ce trebuie sa facem de-acum incolo e sa urmam aceste exemple. Inainte de a fi despre bani sau timp, a fi investitor e o stare de spirit,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti, la evenimentul de lansare al publicatiei.

  Fiecare dintre cele zece povesti reprezinta un barometru al starii de spirit pe care bursa ti-o poate da. „Cei zece sunt un exemplu pentru milioane de romani care au actiuni si care pot deveni oricand investitori activi daca au vointa. Studiile arata ca romanii cer sfaturi de investitii persoanelor care nu cunosc domeniul asa ca le recomand sa citeasca oricare din cele zece povestiri pentru ca sunt convins ca vor intelege mai bine ce inseamna sa devii investitor,” a spus Lucian Anghel, presedintele BVB.

  Cei zece investitori inclusi in carte sunt: Alexandru Gadea, 36 de ani, prima investitie in 2013; Iulian Ciobescu, 28 de ani, prima investitie in 2017; Andrei Badiu, 37 de ani, prima investitie 1997; Csongor Zsombori, 38 de ani, prima investitie in 2004; Carmen Bobu, 42 de ani, prima investitie in 2002; Emilian Rada, 64 de ani, prima investitie in 1997; Doru Hadimbu, 55 de ani, prima investitie in 1997; Gabriel Dima, 53 de ani, prima investitie in 2016; Ionel Popescu, 37 de ani, prima investitie in 2016; Mircea Rujinschi-Secara, 34 de ani, prima investitie in 2013.

  „Prima mea investitie” este un proiect demarat cu ocazia Zilei Nationale a Investitiilor, un demers al Bursei de Valori Bucuresti si al partenerilor sai de a institui o astfel de zi in data de 15 mai in fiecare an. Lansarea cartii in librariile din Bucuresti si din tara reprezinta o continuare fireasca a acestui demers. BVB a stabilit parteneriate pentru distributia cartii „Prima mea investitie” cu librariile Carturesti, Diverta, eMAG si in reteaua Inmedio impreuna cu revista NewMoney.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  19 + sixteen =