INS: în luna iunie 2017, producția industrială a crescut față de iunie 2016 cu 8,9%

estimarea evolutiei industriei

Experţii Institutului Naţional de Statistică sunt de părere că în luna iunie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,9%, respective cu 1,4%. Totodată, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 8,9% ca serie brută şi cu 11,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. De asemenea, în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8,0% ca serie brută, respectiv cu 8,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna iunie 2017, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,9%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (‐5,4%) şi în industria extractivă (‐3,7%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,4%. Industria prelucrătoare şi industria extractivă au scăzut cu 2,5%, respectiv 0,7%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,9%, susţinută de creşterile industriei extractive (+12,4%) şi industriei prelucrătoare (+9,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria extractivă (+12,3%) şi în industria prelucrătoare (+11,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,5%.

În semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,0%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+8,7%), industriei extractive (+2,9%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,6%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, a crescut cu 8,9%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+8,7%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,2%) şi industriei extractive (+1,9%).

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

6 + nine =