Satul ucrainean, în atenţia guvernului Groisman

Ucraina

Guvernul ucrainean intenţionează să creeze un model al pieţei funciare în Ucraina, ce va face imposibilă achiziţionarea terenurilor agricole din ţară de companiile şi exploatațiile agricole străine – serviciul de presă al Guvernului.

Cabinetul de miniştri al Ucrainei propune interdicţii la vânzarea de terenuri agricole către investitorii străini şi holdingurile agricole mari. Ne-am dori ca reforma funciară să se desfăşoare cu luarea în considerare a intereselor fermierilor autohtoni” – a declarat recent premierul Volodimir Groismn citat de serviciul de presă al guvernului de la Kiev.

Potrivit primului-ministru, reforma agrară în Ucraina, ce prevede crearea unei pieţe funciare cu valoarea reală a terenurilor, ar trebui să se desfăşoare fără a afecta inetresele fermierilor autohtoni, astfel încât guvernul propune impunerea de interdicţii străinilor şi companiilor agroindustriale mari la achiziţionarea de terenuri arabile.

În prezent continuă negocierile cu fermierii ucraineni referitor la unele aspecte ale reformei funciare şi strategia social-economică de revigorare a satelor noastre…continuarea o puteti citi pe BucPress.ro

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

eighteen − twelve =