Segmentul spațiilor pentru birouri ia amploare în Cluj

birouri

În anul 2017, tendința ascendentă a pieței imobiliare va continua, cu investiții importante  în sectorul rezidențial și cel al spațiilor pentru birouri, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară RE/MAX România, denumit ”Evoluția pieței imobiliare din România în 2016-2017”, se precizează într-un articol postat de Imobiliare.ro. Potrivit documentului citat, în 2017 se profilează următoarele tendințe în sectorul tranzacțiilor imobiliare cu impact semnificativ asupra evoluției acestei piețe pentru următorii ani.

Segmentul spații office ia amploare în Cluj

Segmentul birourilor clujene a început timid și, în mare parte, a evoluat odată cu dezvoltarea mediului de afaceri clujean și cu crearea unei culturi antreprenoriale în oraș. Creșterea generată de companiile străine în căutare de spații flexibile și cu opțiuni de extindere a influențat oferta, care s-a schimbat și ea în ultimii ani, trecându-se de la dezvoltarea unor proiecte de mărimi mici sau medii, la proiecte colos dezvoltate etapizat, în două sau trei faze (de exemplu The Office Center sau LibertyTehnology Park).” Alina Berghian, Sales Associate RE/MAX Grup de Lux.

Principalii clienți/investitori pentru sectorul spații de birouri sunt din domenii precum IT, servicii medicale, servicii financiar-bancare.

Contextul economic și legislativ actual stimulează derularea de tranzacții în sectorul rezidențial la nivel național.

Prin scutirea de la impozitare a tranzacțiilor imobiliare sub 450.000 lei si aplicarea (la tranzacțiile mai mari de 450.000 de lei) a unui impozit de doar 3% pentru diferența dintre valoarea tranzacționării proprietății și pragul de 450.000 de lei se încurajează vânzarea caselor și terenurilor, astfel încât să fie stimulată industria de construcții, în special în cazul construirii de locuințe. Numărul tranzacțiilor imobiliare pentru sectorul rezidențial a crescut față de 2016 – în primul trimestru cu aproape 50%”, declară Anca Păcurar Consilier Juridic/BDM Reprezentant RE/MAX România.

Programul guvernamental pentru achiziționarea unei locuințe va rămâne opțiunea de bază a românilor pentru finanțarea tranzacțiilor imobiliare

Întrebați ce metodă de plată au recomandat/folosit în anul 2016, respondenții studiului RE/MAX au indicat creditele drept cele mai avantajoase mijloace de finanțare pentru o tranzacție imobiliară , după finanțarea din venituri proprii/economii.

Armonizând rezultatele studiului de piață cu estimările specialiștilor in imobiliare RE/MAX, remarcăm că în 2017 nucleul creditărilor ipotecare va fi definit în continuare de programul guvernamental „Prima casă”. O altă tendință a anului în curs este definită și de orientarea băncilor către companii în sensul flexibilizării sistemelor de creditare pentru acestea din urmă”, spun reprezentanții RE/MAX România.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

19 + 12 =