AAGES o noua companie antreprenoriala romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti

aages

Actiunile AAGES, simbol bursier AAG, companie care proiecteaza si fabrica instalatii de incalzire prin inductie pentru o gama larga de aplicatii, au inceput tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in urma unei oferte prin care actionarii au vandut 15% din companie pentru 5,49 de milioane de lei.

AAGES (Asociatia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice) a fost infiintata in urma cu 26 de ani de zece cercetatori romani. Sediul companiei este in Sangeorgiu de Mures, langa Targu Mures. In prezent, compania are peste 140 de angajati, o cifra de afaceri de 5 milioane de euro si exporta peste 70% din productie.

Firma noastra a ajuns la maturitate, cand deja nu mai avem nevoie sa investim foarte mult din profit pentru dezvoltare si ne permitem ca o parte considerabila din profit sa fie acordata sub forma de dividende. Listarea la bursa inseamna sa treci printr-un examen si, pentru o companie care are o viziune, listarea la bursa este o optiune de luat in calcul. Locul nostru este la bursa,” a spus Gabor Molnar, CEO al AAGES.

Tot ce face AAGES este proiectat si realizat aici, pe plan local. „Made in Romania” este mai mult decat o eticheta, este un fenomen care ne arata ca afacerile romanesti au capacitatea sa creeze produse si servicii de calitate care, prin intermediul pietei de capital, pot capata mai multa valoare si recunoastere,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Dezvoltarea pietei de capital locale este sustinuta de cele trei companii antreprenoriale romanesti care in ultimele sase luni si-au continuat povestea de succes prin listarea la bursa. Dupa MedLife si DIGI, a venit randul AAGES, de aceasta data o companie din domeniul productiei, sa confirme ca piata de capital e deschisa tuturor oportunitatilor de afaceri de succes. Interesul crescut al investitorilor pentru piata de capital s-a facut remarcat si prin faptul ca oferta de vanzare de actiuni a durat numai doua zile fata de zece zile cat era programat initial. Sunt convins ca exemplele vor continua si alti antreprenori de succes vor lista propriile afaceri la Bursa de Valori Bucuresti,” a spus presedintele BVB, Lucian Anghel.

Cred in puterea exemplului. Listarea apare intr-o conjunctura favorabila avand in vedere exemplele celorlalte doua companii, MedLife si DIGI. Nu ne putem astepta ca la bursa sa vina doar companii mari pentru ca si companiile mici pot crea valoare adaugata si pot creste cu ajutorul bursei,” a declarat Virgil Zahan, CEO Goldring, compania de brokeraj care a intermediat tranzactia.

Oferta de vanzare a 1,5 milioane de actiuni din companie a fost inchisa la pretul de 3,7 lei pe unitate. La acest pret, capitalizarea companiei este de aproape 37 milioane de lei.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

thirteen − four =