Sectorul ungar de automotive pe primul loc la exporturi

automotive

Sectorul ungar de automotive (construcţia de autovehicule), un factor cheie al industriei constructoare de autovehicule, a înregistrat o creştere în luna ianuarie 2017 cu 8,2% faţă de luna similară din 2016, se precizează într-un comunicat al Biroului Central de Statistică (KSH) din Ungaria.

Producția industrială a crescut cu 6,5%, dar ajustat pe zile, a crescut doar cu 1,6%. Comparativ cu datele brute, această diferență semnificativă se datorează faptului că au existat două zile lucrătoare în plus în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016, a remarcat KSH. Experţii unguri susţin că efectuând comparația faţă de luna decembrie 2016 – în funcție de variațiile sezoniere și numărul zilelor lucrătoare – în ianuarie 2017 s-a înregistrat de fapt o scădere cu 0.1% a producţiei sectorului de automotive.

Volumul vânzărilor la export a producţiei industriale au crescut cu 8,6%, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Din cele două subsectoare ale ramurii producţiei industriale, care dau mai mult de jumătate din vânzările la export, exportul de echipamente de transport (reprezintă 35% din exporturi), a crescut cu 8,5%. Subsectorul producţiei de calculatoare și de produse electronice și optice – cel de-al doilea motor al exporturilor ungare (reprezintă 15% din exporturi) – a înregistrat o creştere a volumului de exporturi cu 4,4%.

Pe piaţa internă, volumul vânzărilor industriale a crescut cu 7,6% în luna ianuarie 2017, a adăugat KSH.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

eleven + 19 =