Românul Siegfried Mureșan, negociator-șef pentru bugetul Uniunii Europene

siegfried

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan (PPE/PMP) a fost numit de către comisia pentru bugete a Parlamentului European negociator-șef din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2018.

Funcția de raportor (sau negociator-șef) al Parlamentului European pentru bugetul anual al Uniunii Europene incumbă responsabilitatea de a trasa prioritățile politice ale Parlamentului pentru bugetul european și de a negocia, în numele Parlamentului, cu Comisia Europeană și cu președinția Consiliului UE forma finală a bugetului anual.

Este o sarcină deosebit de importantă şi dificilă să negociezi un buget de 155 – 160 de miliarde de euro, dar o voi face cu mare responsabilitate. Este foarte important să existe continuitate şi să finanţăm în continuare priorităţile de creştere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiţii în infrastructură, cercetare, inovare, locuri de muncă pentru tineri, dar şi întărirea securităţii cetăţenilor europeni„, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după anunţul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.

Siegfried Mureșan este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din cadrul Parlamentului European, iar anul acesta a făcut parte din delegația Parlamentului la concilierea bugetară cu Consiliul UE în cadrul căreia s-a aprobat bugetul pentru anul viitor (în valoare de 158 de miliarde de euro) și a lucrat în calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European la proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2017.

Mureșan a declarat că își propune ca anul 2018 să fie unul în care România își va accelera semnificativ absorbția de fonduri europene.

Pentru aceasta, eu voi pune la dispoziţie banii necesari în bugetul UE pentru a efectua plăţile la timp către investiţiile în domeniile importante ale României: pentru coeziune, pentru proiecte de infrastructură, pentru construcţia de autostrăzi. Dar trebuie şi Guvernul României să îşi facă treaba şi să absoarbă aceşti bani. Voi lucra îndeaproape şi cu autorităţile de la Bucureşti pentru a ne asigura că acest obiectiv este indeplinit de ambele părţi„, a mai spus deputatul european Siegfried Mureşan.

Roxana Maria Săbău