Ucraina negociază cu Israel și Turcia crearea zonelor de liber schimb

liber schimb

Oamenii de afaceri din străinătate şi-au exprimat dorinţa să investească în economia ucraineană cu scopul lansării procesului de producție cu livrarea de bunuri pe piețele mondiale. Despre aceasta a comunicat adjunctul ministrului Dezvoltării Economice de la Kiev, reprezentantul comercial al Ucrainei, Natalia Mykolska, în timpul întâlnirii cu liderii organelor puterii locale, unde au fost examinate posibilităţile antrenării investiţiilor în regiuni.

Potrivit ei, din momentul semnării și implementării Acordului privind zona de liber schimb cu ţările Uniunii Europene, investițiile în economia ucraineană au cunoscut o creștere. În prezent Kievul poartă negocieri cu Israel și Turcia privind crearea zonelor de liber schimb.

De ce acordurile privind zona de liber schimb au o importanţă foarte mare pentru regiuni?  Pentru că în mod obiectiv ele dau posibilitate businessului să exporte bunuri în statele UE și non-UE, fără taxe vamale şi după o procedură simplificată. Ultimele mari proiecte investiţionale, care au început să fie realizate în Ucraina, sunt proiecte orientate nu numai la consolidarea pieței interne, ci şi la exportul bunurilor în Uniunea Europeană. De aceea, pentru regiuni Acordurile de liber schimb constituie o posibilitate de a se afirma în plan economic și publicitar” – a comunicat adjunctul ministrului Dezvoltării Economice de la Kiev, reprezentantul comercial al Ucrainei, Natalia Mykolska.

Potrivit reprezentantului Guvernului Ucrainei, Kievul negociază cu Israelul și Turcia un acord de liber schimb economic. În momentul de față sunt analizate toate avantajele şi riscurile pentru întreprinderile din regiuni. Este studiat și posibilul impact comercial al deschiderii piețelor ucrainene pentru produsele din Israel și Turcia.

Transilvania Regional Business menționează că potrivit calculelor Guvernului de la Kiev,  anul trecut oamenii de afaceri din străinătate au investit în economia ucraineană peste 3,5 miliarde dolari americani, ceea ce este de două ori mai mult decât în anul 2015.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

sixteen − eleven =