Transnistria și-a deschis reprezentanță la Moscova, condusă de „ministrul de externe” al separatiștilor din Donețk

moscova

Liderul separatist din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselkii, și-a deschis reprezentanță la Moscova. Acest lucru a avut loc în contextul vizitei lui Krasnoselskii la Moscova.

Potrivit liderului separatist, printre principalele priorități ale reprezentanței trebuie să fie: ameliorarea relațiilor cu Duma de Stat și cu alte autorități publice din Federația Rusă, dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două părți și oferirea consultanței și asistenței juridice populației din stânga Nistrului.

Reprezentantul așa-numitului președinte separatist la Moscova va fi Alexandr Karaman, care a declarat pentru jurnaliști că scopul său principal este să relanseze relațiile care au fost stabilite cu mulți ani în urmă, dar care în ultima perioadă au fost abandonate și uitate. Potrivit lui, în viitorul apropiat, reprezentanția își va începe activitatea: „Trebuie să începem totul de la zero, dar să relansăm acele relații care ne leagă de foarte mulți ani”.

Anterior, Karaman a fost mâna dreaptă a fostului lider al regiunii separatiste din stânga Nistrului, Igor Smirnov. Ulterior, Karaman a activat în calitate de reprezentant al lui Smirnov în Federația Rusă și Belarus. În 2014, Alexandr Karaman a intrat în componența așa-numitor autorități ale autoproclamatei republici separatiste din estul Ucrainei, Donețk. Acolo, Karaman era responsabil de problemele sociale și organizarea distribuirii ajutoarelor umanitare din regiunea Donețk.

În perioada 2006-2011, regiunea separatistă a mai avut reprezentanță în Federația Rusă, însă activitatea acesteia a fost suspendată din motive de corupție.

B.D.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

eleven + twenty =