Record absolut de trafic pentru aeroportul clujean

aeroport

Anul 2016 a reprezentat pentru Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, momentul înregistrării unor cifre fără precedent în ceea ce priveşte traficul aerian, respectiv cca. 1,9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2015.

Aceste valori de trafic consolidează poziţia Aeroportului clujean de al doilea aeroport al ţării, după Bucureşti – Otopeni, dar şi de important centru aeroportuar regional, în condiţiile în care, în această zonă a Europei se vorbeşte în ultima perioadă de trei mari aeroporturi– Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Pentru anul 2017 se estimează că Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj va avea un trafic cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, în contextul în care în anul 1997 – momentul preluării de către Consiliul Judeţean Cluj a Aeroportului – traficul anual era de cca. 32.000 de pasageri, se preconizează ca anul 2017 să marcheze creşterea de circa 100 de ori a traficului aerian pe Aeroportul clujean, comparativ cu acel moment.

Recordul pentru cei mai mulţi pasageri transportaţi într-o lună calendaristică a fost înregistrat anul trecut în luna august, când nu mai puţin de 213.366 pasageri au trecut pragul aeroportului din Cluj, în creştere cu 33,5% raportat la perioada similară a anului precedent.

În ceea ce priveşte anul 2017, Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj va deschide nu mai puţin de zece noi destinaţii, care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut – urmând a fi astfel puse la dispoziţia călătorilor nu mai puţin de 46 de destinaţii interne şi externe.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

sixteen + 19 =