Putin la Budapesta

Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în Ungaria la începutul lunii februarie 2016, menţionează index.hu.

Agenda întâlnirii dintre premierul ungar, Viktor Orban şi preşedintele rus, Vladimir Putin cuprinde cu preponderenţă subiecte economice: extinderea centralei nucleare de la Paks, acoperirea transferurile de gaze și eventuala renegociere a condițiilor de creditare.

Index.hu notează că Putin poate aduce în discuţie şi atitudinea Ungariei – în calitate de membru al Uniunii Europene – faţă de sancțiunile UE împotriva Rusiei ca urmare a anexării Crimeei și sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei. Cu toate că în baza declarațiilor publice guvernul maghiar nu susține menţinerea sancțiunilor în continuare, index.hu menţionează că Ungaria nu a votat împotriva celei mai recente extensii bianuale.

Se pare că a apărut un obicei în relaţiile bilaterale ale celor două state: o vizită oficială la nivel înalt în luna februarie. Astfel, Putin a vizitat Ungaria, în luna februarie 2015 când a promis să furnizeze pe termen lung energie ieftină pentru Ungaria, iar Orban a efectuat o vizită la Moscova în februarie 2016, ocazie cu care cei doi lideri s-au lăudat cu relațiile dintre cele două țări.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

fourteen − 4 =