Noul Guvern înființează Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat

Antreprenor

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a decis, luni, 9 ianuarie, prin Ordin de ministru, înființarea Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat, Cu scopul de a consolida parteneriatulul cu mediul privat și aprobarea programelor și măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România.

Consider acest demers un pas important în intensificarea dialogului cu mediul de afaceri, partenerul alături de care construim agenda viitoarelor politici publice de susținere a antreprenoriatului. Scopul comitetului este acela de a întări parteneriatul public-privat, de a crește gradul de transparență a deciziilor administrației publice și de a asigura o consultare și participare activă a tuturor partenerilor„, a precizat ministrul Florin Jianu.

Scopul Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat este de a dezbate și elabora recomandări cu privier la definirea și implementarea politicilor de dezvoltare și creștere a competitivității mediului de afaceri din România, va propune strategii de îmbunătățire a cadrului legislativ și administrativ și va constitui comisii de specialitate, care vor avea ca obiect de activitate analizarea unor probleme specifice, de interes pentru mediul de afaceri din România.
Organismul cu rol consultativ este alcătuit din 67 de organizații reprezentând parteneri sociali, organizații neguvernamentale ale mediului de afaceri, ale camerelor de comerț și industrie, organe de specialitate ale administrației publice centrale și a autorităților publice locale.

Antreprenorii români au primit vestea cu un entuziasm moderat, majoritatea declarând că așteaptă să vadă cu exactitate cum va funcționa acest organism.

Antreprenorul Marius Ghenea, crede și în noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, pentru că provine din mediul privat, și în ideea lui. ,,Cred că poate fi o idee bună în măsura în care va exista un dialog permanent între Minister și mediul de afaceri, un dialog propriu-zis. Rămâne însă de văzut cum va funcționa acest nou organism! Mi se pare un lucru foarte bun că avem din nou un Minister pentru Mediul de Afaceri românești, un minister al antreprenoriatului. Florin Jianu vine din mediul privat și sunt optimist cu privire la ideea lansată de el.”, a declarat Marius Ghenea.

Roxana Maria Săbău