Finanţare pentru proiecte transfrontaliere Romania-Ungaria

  Romania

  Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania-Ungaria si Autoritatea Nationala – Biroul Primului Ministru din Ungaria – anunta lansarea, în cadrul programului, a primului Apel restrans, pentru propuneri de proiecte strategice.

  Valoarea totala a fondurilor disponibile pentru acest Apel restrans de propuneri de proiecte strategice este 13,925,083 EURO (FEDR), completata de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante în program, Romania si Ungaria.

  Prioritatea de investitii (Pi) lansata prin Apelul restrans de propuneri de proiecte strategice este urmatoarea:

  • 7/b – Îmbunatatirea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv nodurile multimodale (în cadrul Axei prioritare 2, Îmbunatatirea mobilitatii transfrontaliere durabile si eliminarea blocajelor).

  Apelul restrans pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategica, care abordeaza cele mai importante nevoi ale regiunii de granita romano-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor nationale, regionale, sau judetene relevante si care au capacitatea de a produce un impact sporit si de a îmbunatati calitatea vietii în zona de granita.

  Cine poate solicita finantare?

  Criteriile de eligibilitate pentru aplicanti, actiuni si cheltuieli sunt stabilite in Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finantate prin program organizatiile publice (autoritatile nationale, regionale sau locale, organizatiile nationale responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport etc. Se poate aplica pentru finantare doar în parteneriat transfrontalier.

  Aria eligibila a programului cuprinde judetele Satu Mare, Bihor, Arad si Timis în Romania si Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád în Ungaria.

  Care este rata de cofinantare?

  Ratele de cofinantare sunt de pana la 98 % din costurile totale eligibile pentru partenerii romani si pana la 95 % în unele cazuri, chiar 100 %, pentru solicitantii maghiari, totalizand atat FEDR si cofinantarea nationala.

  Care este procedura de aplicare?

  Aplicatiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începand cu data de 25 ianuarie 2017 ora 8:00, pana în data de 24 aprilie 2017 ora 16:00 (EET). Sistemul eMS poate fi accesat la acest link începand cu data de 25 ianuarie 2017.

  În timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenta solicitantilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitantii pot adresa SC întrebari cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte cu cel tarziu 21 de zile lucratoare înaintea închiderii Apelului, la adresa de e-mail: joint.secretariat@brecoradea.ro. Raspunsurile finale la întrebari vor fi transmise (publicate) cu cel mult 11 zile lucratoare înainte de data limita de depunere.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  4 × 5 =