Despre luptele de pe eșichierul de stânga din R. Moldova în 2017

moldova

După ultimele mutări ale lui Vlad Plahotniuc, și aici mă refer la articolul antirus din presa americană, care înseamnă o palmă dată lui Putin, se prevede un război între palate la Chișinău.

Anul 2017, va fi unul greu pentru Dodon. De la suspendarea Președintelui, care sunt sigur că va va fi cel puțin o încercare în Parlament (motive sunt destule), pană la arestarea tuturor celor implicați în jaful BEM (Dodon, chiar trebuie să se teamă).

O altă luptă, va fi retransmiterea posturilor rusești. Dodon excelează la acest capitol. După ce a luat NTV și TNT de la Lucinschi, ia rămas să ia doar ORT de la Plahotniuc. Rușii au văzut că propaganda de la „pervai canal” nu este retransmisă de PRIME și sunt cointeresați ca acest canal să ajungă la Dodon, ținând cont că și contractului cu GMG este pe sfârșite. Să vedem care câștigă.

Plahotniuc știe că Moldova nu are nici o șansă să se integreze singură în UE, dar insistă in continuare pe vectorul european. De ce o face? De ce nu merge cu Dodon spre est? Sigur, în 2016 acesta a deranjat serviciile rusești de prea multe ori, cazul Platon, Filat, Usatâi, ori aceștia lucrau cot la cot pentru ruși. Arestarea lor a însemnat slăbirea influențelor ruse la Chișinău, iar Dodon a rămas ultima carte pe care o joacă rușii in Basarabia. Din această cauză Dodon se ține atât de „borzâi”, se crede „țar” și știe că i se pot ierta toate, doar să împiedice Moldova să meargă spre vest.

În ultimile zile, portalurile de știri pro-ruse, printre care „sputnik.md” şi „actualități.md” relatează despre faptul că în Parlamentul de la Chișinău se prevăd schimbări esențiale în componența grupurilor parlamentare, ori această propagandă  ieftină este o ultimă zvâcnire a celor care doresc alegeri anticipate și care nu le pot obține.

Cine crede că Plahotniuc l-a făcut președinte pe Dodon, pentru al face om se înșeală, l-a făcut președinte că să-l poată distruge. Tot așa l-a făcut premier si pe Filat în 2009. Acţiunea este cu bătaie pe termen lung, iar anul 2018 este punctul final la care țintește acesta. Este cert, că în 2018 nimeni nu va mai discuta de miliard, iar Dodon va fi foarte mic.

O fi Plahotniuc capul relelor, cum zic cei de la Jurnal TV, dar acesta nu va face pact cu serviciile secrete rusești cum au făcut alţii, arhicunoscuţi pe plan local pentru a-i mai nominaliza. E un fel de Voronin al anului 2005, înconjurat de oficiali europeni, care la o cotitură favorabilă ar vota Unirea cu România, știind că își asigură astfel spatele.

P.I.

Un comentariu

 1. SUFLETE MARTIRE
  ÎNTR-O ISTORIE NAȚIONALĂ
  ori ,,balaurul roșu,, își ridică capul
  Acum,liniștea le este veghe de-asupra mormintelor…
  Anii, scurși în vremuri, au luat cu ei, în istorie, oameni și fapte. Oamenii războaielor și deportărilor, oamenii gulagului și înfometării. Marea majoritate, dintre ei, se odihnesc în vecie, care și pe unde le-a hărăzit soarta. Unora, destinul le-a hărăzit sfîrșitul prin siberii de gheață, altora, Dumnezeu i-a ajutat să-și odihnească trupul pe vecie, în cimitirile din satele lor de baștină…Chiar dacă nu-i nominalizăm în parte, să-i pomenim cu o lumînare aprinsă ori cu niște flori la morminte …
  Istoria a aruncat în mlaștini și ,,călăul,,–comunismul, o dogmă neghioabă ce-a ucis și distrus atîtea destine omenești, nații și popoare.
  N-a rezistat în fața istoriei această dogmă ucigașă: s-a prăbușit, fiind dusă pe ape, ca un gunoi puturos, lăsînd după ea marele coșmar al timpurilor încărcate de minciunile din care, nici astăzi nu putem scăpa.
  Deportările…ca ,,dușmani ai poporului,, ori ,,culaci,,, în numele ,, luptei de clasă,,, comunismul s–a manifestat și-a rămas în memoria celor deportați, prin tortură, boli și foamete. Genocidul communist l-au simțit doar ei, acei trecuți prin deportări și umilințe. Este greu de imaginat, în special pentru generațiile ulterioare. Doar ascultînd, citind și răsfoind din analele istorice ne îngrozim. Să adunăm istoria localităților noastre în memorii, în analele istoriei noastre naționale, căci ,,balaurul roșu,, n-a fost decapitat definitiv… N-avem voie să dăm totul uitării!
  ,,Dușmani ai poporului,, ori ,,culaci,, erau și copiii—pentru ce trebuiau exterminați și ei? Prin ce amenințau guvernarea communist-stalinistă?
  Sălbătăcia comunistă n-avea margini, ideologia comunistă, ascundea după ea, cruzime și crimele făcute în numele ei.
  Ca un șarpe veninos, comunismul și dictatura lui dezastruoasă, avea nevoie de extindere, de locuri și suflete noi pentru ași vărsa teroarea și veninul. Din siberii de gheață și-a extins tentaculele și peste Europa.
  Întotdeauna, istoria poartă în sine niște adevăruri și niște presupuneri, ce se opresc la cuvîntul ,, dacă,,…În cazul doctrinei comuniste e la fel.
  Istoricii presupun:- dacă nu era trimis Lenin din vestul Europei, în Rusia, cu vestitul vagon sigilat și păzit… nu erau uciși atîțea oameni, primii pătimiți fiind chiar familia imperială…
  …dacă nu venea Rbibentrop la Moscova în 1938, și nu semnau împreună cu Stalin, acea cîrdășie mîrșavă denumită ,,Protocol Adițional secret,, de împărțiri teritoriale…
  …dacă… istoria putea fi alta, iar bolșevismul cu comunismul lui nu mai aveau de unde porni.
  Acum, ce vedem în Ucraina, oare nu-și are rădăcini de pe-acolo, de la ,,dacă…? Ori, că R.Moldova este subiect al dreptului internațional și, doar ea, își poate alege viitorul, pe Rusia n-o interesează…
  Oare nu vine un nou val de bolșevism-comunism cu noi pofte teritorial hegemoniste?
  Ce-ar însemna , acum…déjà – venit…un Dodon…
  …dacă…

Transmiteti un mesaj

1 × 4 =