Krasnoselskii dă cu piciorul în propunerile lui Dodon și vrea ca Transnistria să fie parte din Federația Rusă

militar

Liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a respins propunerea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a organiza un referendum în cadrul căruia populația Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului vor decide dacă țara se va reunifica sau nu.

Republica Moldova, ca un stat suveran, poate să desfășoare cât dorește diverse referendumuri, acestea sunt chestiunile lor interne. La noi, în Transnistria, în anul 2006 populația și-a exprimat opinia și dorința ca statul nostru să fie independent, cu perspectiva de a intra în componența Federației Ruse. Noi nu vedem necesitatea de a organiza un nou referendum pe această chestiune. Poporul nostru a decis”, a declarat Krasnoselskii.

Câteva zile în urmă, liderul de la Chișinău, Igor Dodon, a declarat că viitorul regiunii separatiste din stânga Nistrului ar trebui să fie decis prin intermediul unui referendum național, organizat pe ambele maluri ale Nistrului.

„În opinia mea, Parlamentul și Guvernul trebuie să se înțeleagă și să nu existe divergențe cu privire la soluționarea diferendului transnistrean. Este necesar și important să găsim o soluție politică care trebuie să fie stabilită printr-un referendum. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Guvernul și Parlamentul trebuie să formeze o platformă unică”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că, în prima sa vizită oficială în țară, Igor Dodon a mers la Tighina, unde s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselskii. Cei doi au discutat despre problemele existente, acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţământului, înregistrării transportului auto, comunicațiilor, circulației cetățenilor, precum au depus flori la monumentul ostașilor care au căzut în războiul de pe Nistru, cei care au luptat împotriva armatei moldovenești.

B.D.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

four × 1 =