PROIS-NV lanseaza un nou curs

  nord-vest

  Secretariatul PROIS-NV anunta lansarea cursului “Elaborarea strategiei de dezvoltare locala”.  Cursul isi propune dobandirea de cunostinte teoretice si dezvoltarea abilitatilor necesare in elaborarea strategiilor de dezvoltare locala in domeniul serviciilor sociale.

  Vor fi parcurse toate etapele de realizare ale unei strategii, incepand de la analiza situatiei actuale, stabilirea de obiective şi prioritati, a unui plan de actiune, inclusiv aspecte privind implementarea, monitorizarea si evaluarea acesteia.

  De asemenea vor fi prezentate metodologii si instrumente de analiza (chestionare, interviuri, focus-grupuri, analiza de documente etc.) care sa ajute la intelegerea, diagnosticarea si prezentarea cat mai clara a situatiei actuale, clasificarea si structurarea principalelor probleme intalnite, formularea alternativelor si stabilirea criteriilor semnificative pentru luarea deciziilor astfel incat strategiile sa fie relevante, eficiente, eficace, sustenabile si sa aiba impact pe termen mediu si lung.

  Tematica cursului “Elaborarea strategiei de dezvoltare locala” este:

  • Principii și valori care stau la baza elaborarii unei strategii. Studiu de caz: Dezvoltare locală.
  • Contextul general de politici și reglementări în domeniu. Politici naționale și locale. Cadrul legal existent – prezentare, principalele prevederi aplicabile. Studiu de caz: Beneficiile economice ale realizării de investiții în politici sociale de către administrațiile publice locale.
  • Metodologia de elaborare a strategiilor. Grup țintă, analiză internă, analiză externă, posibilități de finanțare.
  • Obiectivele generale ale strategiei. Priorități, direcții de acțiune, indicatori.
  • Implementarea strategiei. Măsuri, responsabilități, termene, rezultate, finanțare. Studiu de caz: Acțiuni de creștere a veniturilor locale.
  • Monitorizarea și evaluarea strategiilor. Actualizări

  Vor fi realizate multe exercitii si vor fi prezentate studii de caz care vor facilita punerea in practica a aspectelor prezentate in cadrul cursului.

  Cursul este programat pe durata a 6 zile, in perioada 18-20 ianuarie si 8-10 februarie 2017, in Cluj-Napoca, in incinta hotelului Univers T. Detalii despre temele abordate, tarif si inscriere sunt disponibile pe pagina de web a PROIS-NV – AICI.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  two × 3 =