Achitarea arieratelor de către UAT-urile din Maramureş

sanitar

Ședința extraordinară de Consiliu Județean Maramureș programată joi, 15 decembrie 2016, de la ora 12.00, a început cu întârziere de o oră, pentru ca reprezentanții Comisiei de buget-finanțe din cadrul instituției să aprobe repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016. Unităților administrativ-teritoriale din Maramureș le-a fost aprobată, în total, suma de 3.957 mii lei, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”În toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Maramureș există foarte multe datorii contractate de administrațiile locale, iar în ședința de Comisiei de buget-finanțe am luat în calcul fiecare solicitare și am încercat să ajutăm, cât am putut, fiecare comunitate locală care a făcut o cerere în acest sens. Sperăm ca, anul viitor să avem sume mult mai mari pe care să le repartizăm UAT-urilor din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus, precum și comuna Ocna Șugatag nu au primit niciun ban la această rectificare bugetară. Suma de 25.000 de lei s-a acordat următoarelor comune: Bocicoiu Mare, Călinești, Cernești, Coaș, Coroieni, Desești, Dumbrăvița, Lăpuș, Mireșu Mare, Moisei, Remeți, Rona de Sus, Ruscova, Săpânța, Sarasău, Șișești au primit câte 25 de mii de lei.

32.000 de lei primește comuna Bistra, iar câte 50 de mii de lei s-au repartizat comunelor Ardusat, Băiuț, Băsești, Bogdan Vodă, Budești, Câmpulung la Tisa, Cicîrlău, Coltău, Cupșeni, Gârdani, Giulești, Groșii Țibleșului, Ieud, Leordina, Oarța de Jos, Petrova, Recea, Remetea Chioarului, Săcălășeni, Săcel, Satulung, Strâmtura și Vadu Izei.

Câte 75.000 de lei vor primi primăriile orașelor Dragomirești și Săliștea de Sus, dar și comunele Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Bârsana, Bicaz, Boiu Mare, Botiza, Copalnic Mănăștur, Oncești, Poienile Izei, Repedea, Rona de Jos, Rozavlea, Sălsig, Șieu, Suciu de Sus, Valea Chioarului, Vima Mică și Vișeu de Jos. Suma de 100.000 de lei s-a alocat orașelor Cavnic, Șomcuta Mare și Tăuții Măgherăuș, iar câte 125.000 de lei primesc orașul Ulmeni și comunele Fărcașa, Groși și Poienile de sub Munte.

Totodată, cei opt membri ai Comisiei de buget-finanțe au analizat toate cererile de ajutor financiar și de susținere a unor acțiuni culturale, sportive sau sociale care au fost înregistrate, în ultima perioadă, la Consiliul Județean Maramureș. Dintre acestea amintim premierea sportivilor de la rugby, pentru care s-a alocat suma de 190.000 de lei, pentru baschet 50.000 de lei, iar pentru organizarea Raliului Zăpezii, suma de 30.000 de lei. Pentru alunecarea de teren de la Valea Chioarului, comisia a stabilit un ajutor financiar de 30.000 de lei și pentru alunecarea de teren de la Ruscova, suma de 50.000 de lei. 18.000 de lei merg pe acțiuni de sănătate și 31.000 pentru acțiuni culturale. În cadrul Comisiei de buget-finanțe din cadrul Consiliului Județean Maramureș au fost alocate diferite sume pentru organizarea unor olimpiade, festivaluri sau baluri de colinde pe teritoriul județului Maramureș.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

20 + six =