Spectacol folcloric de Ziua României

  povesti

  Consiliul Județean Cluj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează „Spectacol folcloric de Ziua României”un eveniment extraordinar de folclor si muzică patriotică, marți, 29 noiembrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în sala istorică Reduta.

  Acest spectacol este oferit de Orchestra Profesionistă ”Cununa Transilvană” condusă de prof. Ovidiu Barteș având invitați de seamă din rândul interpreților de muzică populară precum: Ioan Dordoi și Felix Gălan, Mariana Morcan și Ioana Breda Morar, cărora li se vor alătura și vocile bărbătești  ale grupului folcloric „Craii Măgurii” coordonat de pr. Mircea Dejeu, care vor  prezenta  cele mai reprezentative cântece patriotice, printr-o interpretare deosebită.

  Scurt istoric despre 1 Decembrie 1918 care reprezintă evenimentul principal din istoria României, datã la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteaza unirea Transilvaniei cu România, ne va fi relatat de Dr. Tudor Sălăgean (Muzeul Etnografic al Transilvaniei).

  afis_ziuaro_20161web_1

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  eight + twelve =