Unele constatări de ziua IT-ului din Ucraina

it

În data de 12 septembrie în Ucraina a fost marcată Ziua Programatorului. IT și programarea au intrat adânc în realitățile noastre sociale și în perspectivă apropiată vor cunoaște o dezvoltare vertiginoasă. Cine sunt ei, programatorii moderni și de ce în momentul de față mulți specialiști din Ucraina doresc să lucreze în IT-companiile de peste hotare?

Aici merită menționat faptul că programatorii ucraineni sunt unii dintre cei mai buni în lume, în orice caz, așa scrie presa din Ucraina. Recent, Ucraina s-a clasat pe locul al unsprezecelea în ratingul unuia dintre portalurile mondiale specializate în IT. Potrivit studiului efectuat, în fruntea acestui rating se situează China. De asemenea, s-a constatat că anume programatorii ucraineni intră în Top-5 cei mai buni cunoscători ai matematicii și sunt cel mai bine familiarizați cu securitatea IT. Proiectele ucrainenilor se bucură de popularitate în lume. Anume de aceea, programatorii ucraineni pot fi întâlniți în orice companie IT din Statele Unite ale Americii. Ce-i drept, vorbim în acest caz de o mare migrație de capital intelectual și uman.

În anul curent programatorii din regiunea Dnipro (fosta regiune Dnipropetrovsk) au obținut un prestigios premiu internațional pentru realizarea unei secvențe video, a unui videoclip de excepție. Mai sunt și alte distincții, a recunoscut învingătorul concursului muzical „MTV-2016” la categoria „Cele mai bune efecte vizuale”, Serghii Mașevski, care a menționat că au fost 45 de zile și nopți de muncă asiduă non-stop. „Industria americană te stimulează, te învață să lucrezi… adică, piața de acolo cere să lucrezi rapid și calitativ”, a spus Serghii Mașevski.

Potrivit unui studiu realizat de compania IVOX, mai mult de 70 la sută dintre IT-specialiștii ucraineni doresc să obțină, în timpul apropiat, un loc de muncă peste hotare. Sectorul IT este ramura cu cele mai bune perspective, care poate deveni una dintre principalele sfere ale economiei, cu condiția unei susțineri corespunzătoare din partea statului, ceea ce nu prea se observă în momentul de față, din păcate.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

3 × 3 =