Nou sistem de taxe în Ungaria

taxe

Parlamentul ungar a ratificat saptamana trecuta un pachet de legi care prevăd noi taxe, printre care se află reducerea cotei de TVA la lapte, ouă și păsări de la 27% la 5%, dar si reducerea tarifelor pentru servicii de internet și de catering de la 27% la 18%, potrivit agenției de știri din Ungaria MTI.

Noul sistem de impozitare va intra în vigoare anul viitor, și va aduce o varietate de alte modificări. Accizele pentru benzină şi motorină vor fi conectate la prețurile internaţionale ale petrolului, iar veniturile suplimentare generate vor fi cheltuite pentru întreținerea drumurilor. Familiile cu cel puțin doi copii vor primi un tratament preferențial la impozitarea veniturilor în cadrul noului sistem, modificările influenţând circa 350.000 de gospodării, efortul bugetar fiind de aproximativ 15 miliarde de forinți.

Noul sistem va elimina, de asemenea, limita de 30 de milioane de forinți pentru stimulentele fiscale la investițiile de către întreprinderile mici și mijlocii, iar companiile care nu pot face uz de prevederile fiscale privind deducerile totale în ceea ce priveşte profitul din sectorul R&D vor putea, în schimb, să aplice o deducere pentru donații caritabile.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

2 − 2 =