WineUp – Târg de vinuri la Cluj-Napoca

WineUp

Vineri, 1 aprilie a început a doua ediţie a târgului profesionist de vinuri WineUp Fair in Transylvania. Acest eveniment este dedicat producătorilor de vin, distribuitorilor, specialiștilor, reprezentanților HoReCa, instituțiilor media și, bineînțeles, publicului larg și pasionaților de vin.

În cadrul conferinţei de presă din deschidere, creatoarea conceptului, Ioana Bidian Micu a declarat că „prin acest târg se oferă un concept integrat prin care să promovează cu adevărat calitatea vinurilor românești, dar și să intervină activ în educarea publicului larg și în creșterea serviciilor din domeniul ospitalității, urmând reperele și tendințele internaționale”. Aceasta a motivat organizarea şi dezvoltarea unui asemenea eveniment prin dezvoltarea sectorului HoReCa ca urmare a desfăşurării în Cluj-Napoca, în ultimii ani, a mai multor evenimente de talie naţională şi internaţională, cum ar fi TIFF, TiMAF, UNTOLD etc.

Până duminică 3 aprilie, la Casino-ul din Parcul Central Cluj-Napoca, 22 de producători și importatori premium vor expune vizitatorilor vinuri calitative la standurile special amenajate de organizatorii târgului. Preţul unui bilet este de 50 lei şi poate fi achiziţionat fie la intrare fie on-line, pe site-ul organizatorilor.

Lista de expozanților la cea de-a doua ediţie a WineUp Fair in Transylvania se compune din:

  • producători din România: Corcova Roy & Dâmboviceanu, Crama Gîrboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo,  Crama La Salina, Avincis, Aurelia Vișinescu, Cramele Recaș, Crama Rătești, Crama Oprișor, Alira, Davino, Budureasca, Viile Metamorfosis, Balla Gheza;
  • producători din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely;
  • importatori: Vinimondo, Happy Wines, Selecciona.

Ediţia din acest an vine cu noutăţi. Una dintre acestea este o degustare jurizată „WineUp Official Selection”, o evaluare de talie națională și internațională a vinurilor din târg, cu un juriu specializat. Această degustare jurizată s-a desfăşurat joi, 31 martie, la Casa Barolo, cu un juriu format din specialiști în domeniul vinului. Din juriu au făcut parte Master of Wine Essi Avellan din Finlanda, Master of Wine Peter McCombie, membru al juriului International Wine Challenge, Master Sommelier Adam Pawlowski, Elod Adam, Wine Educator și Metro District Manager la Kobrand Distribution New York şi creatoarea conceptului WineUp, Ioana Bidian Micu. Gala de premiere va avea loc sâmbătă seara, la City Plaza începând cu ora 21.00.

O altă noutate a acestei ediţii constă într-un program mai elaborat de masterclass-uri, unul extrem de valoros și ofertant, cu invitați de seamă la nivel internațional și național, care pot să ofere experiențe deosebite. Programul de masterclass-uri îl puteţi citi aici.

Această ediţie a târgului mai vine şi cu posibilitatea posibilitatea networking-ului în cadrul unor cine gastronomice desfăşurate în locaţii deosebite din Cluj-Napoca, în cadru conceptului WineUp in the City, al cărui program îl puteţi găsi şi aici.

În ceea ce priveşte dezvoltarea ideei de business, Ioana Bidian Micu, împreună cu echipa sa, se concentrează asupra „consolidării acestui concept, integrării într-un dosar de brand a tuturor ideilor novatoare care au dus la implementarea lui şi după aceea va apărea posibilitatea francizării WineUp”.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

2 × five =