Cluj-Napoca, capitala inovării în 2016

În 23-24 iunie 2016, Cluj-Napoca devine pentru două zile capitala inovării în vara anului 2016, fiind gazda Conferinței Open Innovation, organizată de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, sub umbrela Rețelei Globale de Specialiști pentru Competitivitate, Clustere și Inovare TCI Network, a Ministerului Economiei, Turismului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a Asociației Clusterelor din Romania ClusteRO, cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (punct de contact Enterprise Europe Network), a Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania de Nord este un eveniment anual, rezultat din necesitatea de a crea proiecte inovatoare comune, cu un impact asupra comunităților, dar și a industriilor din care fac parte entitățile partenere. Conferința va reuni aproximativ 250 de participanți din țară și din străinătate, care vor avea ocazia să discute sau să inițieze proiecte noi în cadrul unor sesiuni de matchmaking, obiectivul organizatorilor fiind ca evenimentul să se încheie cu cel puțin cinci inițiative concrete.

În cadrul celor opt workshop-uri, membrii clusterelor din România și Europa, reprezentanții mediului de afaceri, autoritățile publice și instituțiile de cercetare vor afla care sunt bunele practici în domeniu și vor analiza, împreună cu experții invitați, impactul inovării deschise și a colaborării în diferite ecosisteme, pornind de la o serie de studii de caz tematice.

Într-un oraș al tehnologiei, această conferință va aduce în discuție proiectele inovatoare dezvoltate la nivel local, maparea ulterioară a acestora și includerea lor în cursa pentru Cluj Capitală Europeană a Inovării. Inițiative precum crearea sângelui artificial, aplicații de smart tourism și smart furniture, proiecte ehealth, software și produse inovatoare cu valoare adaugată mare sunt doar câteva domenii care se vor regăsi în aplicația pentru Cluj Capitală Europeană a Inovării.

0061_27042016_conferinta_cluster

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania de Nord este și un instrument menit să stimuleze colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse entități care oferă servicii.

Firme și clustere deopotrivă, universități și institute de cercetare, asociații, precum și alte organizații interesate de subiectul creșterii competitivității prin inovare, sunt incurajate să se inscrie atât la conferința Open Innovation cu cele 8 ateliere tematice http://transylvanianclusters.ro/ cât și la sesiunile de întâlniri bilaterale organizate sub umbrela Rețelei Europene pentru Întreprinderi ( Enterprise Europe Network), care vor avea loc pe toată durata evenimentului: https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking.

Evenimentul este inițiativa Consorţiul Clusterelor din Transilvania de Nord, care reunește peste 260 de entităţi din domeniul economic, cercetare şi inovare şi domeniul administraţiei publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

eight + two =