În cadrul Festum Varadinum, zi dedicată oraşului Szekesfehervar

În aceste zile se desfășoară la Oradea ediția a XXV-a a Festivalului Festum Varadinum. Cu această ocazie, primarul orașului Szekesfehervar, dl Cser Palkovics Andras, primarul Ilie Bolojan și viceprimarul Huszar Istvan au susținut o conferință de presă cu privire la parteneriatul existent între cele două orașe, respectiv viitoarele proiecte comune.

Primarul Ilie Bolojan a atras atenția asupra elementelor comune dintre Oradea și Szekesfehervar, elemente istorice și economice, menționând totodată că Oradea este în strânsă legătură cu orașul maghiar și încearcă să preia bunele practici implementate de către orașul regal din Ungaria. Totodată, primarul a spus că festivalul Festum Varadinum reprezintă  un eveniment major pentru comunitatea maghiară din Oradea, el având ca scop conservarea identității și tradițiilor pentru locuitorii Oradiei.

La rândul său, primarul Cser Palkovics Andras a spus că este plăcut surprins de schimbările realizate și vizibile din Oradea, atât în Centrul istoric cât și în zona industrială, și a amintit de parteneriatul real și viabil prin intermediul asociațiilor non- profit din Oradea și Szekesfehervar, care contribuie zilnic la dezvoltarea culturală și economică a celor două orașe. Cser Palkovics Andras a menționat că schimbul de experiență dintre cele două administrații conduce la recunoașterea și rezolvarea problemelor similare, urmând ca, pe baza acestui parteneriat, în viitor cele două administrații să implementeze proiecte comune.

Unul dintre proiectele vizibile este, în opinia primarului din Szekesfehervar, și festivalul Festum Varadinum, în cadrul căruia, azi, 21 aprilie, începând cu ora 10, în Sala Mare a Primăriei a fost prezentat orașul maghiar, Cser Palkovics Andras invitând municipiul Oradea să se prezinte la un eveniment similar în Ungaria.

Huszar Istvan a menționat că Festum Varadinum se organizează în Oradea de 25 de ani, este un eveniment organizat în colaborare cu organizații non-profit, instituții, respectiv culte. În cadrul festivalului din acest an, o zi este dedicată orașului Szekesfehervar, care se prezintă prin expoziții, parte din ele fiind organizate la Cetatea Oradea sau la Casa Darvas – La Roche, dar şi prin alte evenimente culturale în diferite locații din Oradea.

Accesând link-ul urmator PROGRAM VARADINUM-2016 găsiți programul detaliat al Festivalului Festum Varadinum ediția 2016.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

20 − sixteen =