A început Agraria 2016 la Jucu

agraria

Joi, 21 aprilie 2016, la Jucu, judetul Cluj, a început cea de-a 22-a ediţii a evenimentului Agraria 2016, cel mai mare târg internaţional pentru agricultură, industrie alimentară şi zootehnie din Transilvania. Această ediţie promite să fie un loc de întâlnire si comunicare optimă între fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi în domeniul agriculturii.

Participând la deschiderea târgului, președintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a declarat că „Întrucât Târgul „Agraria” reprezintă o platformă de comunicare şi interacţiune între cei mai importanţi actori din domeniu de la nivel decizional, executiv și logistic, atât din judeţul Cluj, cât şi de la nivel naţional și internațional, participarea Consiliului Judeţean Cluj la acest eveniment de profil reprezintă o dovadă a normalităţii în condiţiile în care instituţia noastră, alături de celelalte entităţi subordonate, participă în mod activ la implementarea de proiecte în domeniul agricol capabile să dezvolte acest sector aflat într-o continuă dezvoltare. Chiar dacă proiectele prioritare aflate în derulare sunt numeroase iar fondurile nu sunt niciodată suficiente pentru a acoperi toate nevoile, vă asigur că, alături de numeroase proiecte şi iniţiative pe care forul administrativ judeţean le finanţează deja în domeniu şi al căror rol este tocmai acela de a contribui la o dezvoltare cât mai armonioasă şi echilibrată a întregului judeţ, prin reducerea decalajelor existente între diferitele zone ale judeţului şi, mai ales, dintre mediul urban şi cel rural, rămân în atenţia noastră şi printre priorităţile certe proiecte precum cele care vizează amenajarea de centre zonale pentru colectarea produselor agricole locale direct de la producători, în vederea comercializării la piaţa de gros a Clujului – Centrul Agro Transilvania, reabilitarea sistemelor de irigaţii din marile bazine agricole şi legumicole ale judeţului, sprijinirea înfiinţării de unităţi de abatorizare autorizate, etc”

Timp de 4 zile, Consiliul Județean Cluj participă la Agraria în calitate de expozant, prin intermediul a două entităţi subordonate și a unui cluster de profil pe care l-a constituit. Astfel, alături de Camera Agricolă a Judeţului Cluj și de Centrul Agro Transilvania, județul Cluj este reprezentat și de Clusterul Agro Transilvania, o asociație care reunește cei mai importanți membri ai sectorului agro-industrial clujean.

Agraria 2016 se desfășoară în perioada 21-24 aprilie 2016 în incinta Parcului Industrial Tetarom III, iar programul yilnic este preyentat mai jos:

 

21 aprilie 2016, ora 14.30

Patologia glandei mamare la rumegatoare si implicatiile asupra calitatii laptelui. Utilizarea antibioticelor la animalele de ferma si fenomenul de antibiorezistenta.

Organizator: Colegiul Medicilor Veterinari din Romania

Parteneri:

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj

Facultatea de Medicina Veterinara Cluj-Napoca

Asociatia Generala a Medicilor Veterinari – filiala Cluj

Discutii pe teme de actualitate. Intalniri cu fermierii.

Organizator: Colegiul Medicilor Veterinari din Romania

Parteneri:

Somes Aries Cooperativa Agricola

Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca tip Simmental

22 aprilie 2016, ora 10.30

„Angus din Romania, pentru intreaga Europa” – Solutii pentru fermierii romani: bovina de carne Angus. Genetica: reproductie, ingrasare si carne de vita de calitate.

Prezentari in ring. Realizarea de cantariri test, prezentari de rasa Angus si realizarea unei bonitari demonstrative.

Concurs cu premii: GHICESTE cu cea mai mare exactitate greutatea unui taur Angus

Organizator: Asociatia Aberdeen Angus Romania

22 aprilie 2016, ora 14.00

Rolul rasei Baltata tip Simmental in zootehnia romaneasca. Strategii de piata si solutii practice pentru fermieri.

Organizator: SEMTEST-BVN

Parteneri:

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Bovinelor Mures

23 aprilie 2016, ora 14.00

Importanta cresterii bivolului – trecut, prezent si viitor.

Organizator: Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania

21-24 aprilie 2016

DEMONSTRATII

Tractor si Tractorist. Vino si testeaza-ti abilitatile in manevrarea tractorului. Ai ocazia sa conduci unul dintre brand-urile puse la dispozitie de catre expoxanti:

KUBOTA prin AGRI-ALIANTA

DEUTZ-FAHR prin NHR Agropartners

CASE prin TITAN MACHINERY

JOHN DEERE prin IPSO AGRICULTURA

MASSEY FERGUSON prin GENERAL LEASING

21-24 aprilie 2016

DEMONSTRATII

Tehnici moderne pentru protectia plantelor – Testarea stabilitatii rampelor masinilor de erbicidat.

HORSCH Leeb LT prezentat de MEWI

TEHNOFAVORIT Met Apollo 3000 prezentat de TEHNOFAVORIT

AGRIFAC Condor Clearance Plus prezentat de AGRIFAC

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

2 × 2 =