Companiile germane vor crea 10 mii noi locuri de muncă în Ucraina

locuri de munca

Producătorii germani de automobile promit să creeze în Ucraina circa 9-10 mii de noi locuri de muncă. Recent, o delegație din Berlin a vizitat capitala Ucrainei, orașul Kiev, făcând publică intenția să amplaseze capacități importante de producție în regiunile vestice ale țării.

Potrivit DW, producătorii germani intenționează să construiască uzine de confecționare a detaliilor și pieselor de schimb. Noile uzine vor crea circa 10 mii noi locuri de muncă. Potrivit unui comunicat al delegației germane, investițiile directe ale companiilor germane în Ucraina sunt în creștere începând cu luna martie 2013, până la conflictul armat din Donbas. Este de menționat că exportul din Germania în Ucraina a cunoscut o scădere în anul 2015, în timp ce în primele două luni ale anului curent situația a început să se schimbe. În ianuarie 2016 exportul ucrainean în Germania a crescut cu 7,7 la sută în comparație cu perioada similară din anul 2015.

Germania ocupă al treilea loc, după Cipru și Țările de Jos, la capitolul investițiilor directe în Ucraina. În anul 2015 investițiile germane directe în economia ucraineană au constituit 5,4 miliarde USD, sau 12,5 la sută din structura totală a investițiilor străine directe. Așadar, companiile germane planifică să creeze noi locuri de muncă în vestul Ucrainei, nu știm însă în care regiuni anume, zonele investiționale posibile sunt Lviv, Rivne, Cernăuți, Transcarpatia, Ternopil și Volyn.

Reamintim că la 23 octombrie 2015 a avut loc Forumul ucraineano-german de business, în cadrul căruia compania Leoni s-a arătat a fi interesată în construirea unei uzine de producere a cablului în regiunea Lviv. Aceeași companie a construit deja în regiunea Lviv o uzină care produce detalii pentru mașinile Opel. Proiectul a valorat 40 milioane EURO. Ministerul Comerțului și Dezvoltării Economice de la Kiev a dat asigurări în repetate rânduri că va sprijini proiectele investiționale ale companiilor din Germania în regiunile vestice ale țării.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

two × one =