Spectacole folclorice educative „Cununa Transilvană”

Spectacole folclorice educative „Cununa Transilvană” – în urmă cu doi ani Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a demarat un proiect educativ, oferit de Orchestra Profesionistă Cununa Transilvană” care urma să fie desfășurat în școli cu scopul de a transmite tinerei generații, adevăratele valori ale patrimoniului nostrum cultural imaterial.

Proiectul a avut un efect pozitiv, în cei doi ani, ca urmare, anul 2016 a debutat în manifestările  Orchestrei Profesioniste Cununa Transilvană, cu aceste spectacole, oferite pentru elevi din scoala clujeană.

Programul acestei manifestări este gândit să prezinte cît mai elaborat: orchestra populară cu descrierea instrumentelor componente, suite de melodii din repertoriul unor interpreți cu renume în folclorul românesc, rapsozi și interpeți de muzică populară.

În acest an acest program s-a desfășurat la scolile: Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Eugen Pora” și la Scoala Gimnazială ”Consatantin Brâncuși”. Pe această cale multumim profesorilor coorganizatori care s-au implicat în buna desfășurare a evenimentelor : D-nei prof. Maria Cicios, D-nei prof. Ionela Măhăra și d-nului înv. Iuliu Abrudan.

Nu în ultimul rând multumim membrilor Orchestrei ”Cununa Transilvană”: Ioan Baciu, (contrabas), Onuț Codorean Chindriș, (acordeon), Sergiu Cebotari, (clarinet, caval, fluir, saxofon), Daniel Istrate, (vioară), Claudiu Cotârlă, (vioară), Alin Roman, (vioară) Veronica Constantin, (vioară), Ciprian Istrate, (vioară) Tudor Căucean, (vioară și braci), dirijor prof. Ovidiu Barteș, rapsodului popular, Maria Lazăr,  din comuna Aiton  și interpreților de muzică populară Mariana Morcan, (solistă profesionistă la Cununa Transilvană) reprezentantă a Munților Apuseni din Cluj, Grigore Sâmboan reprezentant al Bistriței Năsăud și Ioana Breada Morar reprezentantă a jud. Alba.

”Spectacolele folclorice educative oferite de  Orchestra Profesionistă ”Cununa Transilvană” vor continua și în acest an, la alte scoli din Cluj-Napoca și în municipiile importante ale județului,  pentru a promova și a educa generația tânără în spiritul pur, românesc, autentic și frumos.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

5 × two =