Moldovenii și încrederea lor în politicieni

încredere

Moldovenii și încrederea lor în politicieni. Că s-a făcut în Bălți sau nu, nu prea avem de unde să știm, cert este că potrivit unui sondaj, realizat de CBS-AXA, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi ar acumula 19,8% din voturi, pentru Partidul Socialiștilor – 12,8 %. În noul Parlament ar mai intra Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” cu 8,7 % și partidul PAS al Maiei Sandu – 6,2 %. Partidul Democrat ar acumula 4,3%, PPEM – 3,7 %, PL – 1,2% și PLDM – 0,5 %. Tot în acest sondaj, potrivit opțiunilor celor deciși, 56,5% au declarat că au cea mai mare încredere în Renato Usatîi – 11,5%, Igor Dodon – 7,7%, Andrei Năstase – 5%, Maia Sandu – 4,6%, Marian Lupu – 2%. Iurie Leancă se bucură de încrederea a 1,6% din intervievați, Vladimir Voronin – 1,5%. În premierul Pavel Filip au încredere 0,9%, Oazu Nanţoi și Dorin Chirtoacă câte 0,8%. Potrivit sondajului 56,5% din respondenți au declarat că s-ar duce în mod sigur să-și exercite votul, în timp ce 5,3% au spus că sunt deciși să nu meargă la urne. Sondajul a fost realizat în perioada 5-13 februarie 2016, făcut public la 24 februarie, pe un eșantion de 1.491 de persoane, cu o marjă de eroare de 3%.

Un nou partid pe scena politică

Referitor la cele spuse mai sus, nu știu dacă e nevoie de comentarii, cert este că rezultatele sunt îmbibate cu inconștiență și iresponsabilitate, în rest toate bune. Ceea ce ține de „Partidul Platforma Demnitate și Adevăr” menționat mai sus, nu este nici o greșeală, ba din contra. Acesta este, de la data de 23 februarie 2016, partid politic cu acte în regulă. Ministerul Justiției a decis să înregistreze acest partid, iar președinte este Andrei Năstase. Păi, când îți dorești ceva cu adevărat, lupți. Pe principiul ăsta au mers și cei din platformă, chiar dacă inițial luau foc cu gura și insistau pe ideea că ei nu urmăresc acest lucru. Anterior, Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze modificările solicitate pentru Partidul Politic „Partidul Forța Poporului”, inclusiv redenumirea acestuia, pentru că ar fi existat niște abateri de la exigențele legale. „Aceste abateri au fost descrise în scrisoarea Nr. 05/595 din data 22.01.2016, care a fost trimisă la adresa Partidului Forța Poporului. Ca urmare a acelei scrisori, în data de 2 februarie 2016, reprezentanții Partidului Forța Poporului au depus spre înregistrare setul de acte în care au fost remediate abaterile constatate anterior. Astfel, potrivit documentelor depuse, au fost înregistrate modificările la statutul și organele de conducere și control al formațiunii politice, aceasta fiind redenumită în Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, președintele formațiunii fiind Năstase Andrei”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului de Justiţie.

Așadar, Andrei Năstase și colegii lui au obținut ceea ce au visat. În fond, nu este greșit să lupți pentru visele tale…Dar ce facem cu visele cetățenilor?

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

two × 2 =