Licitații pentru spațiile comerciale din Cetatea Oradea

  Oradea

  În cadrul ședinței de Consiliu Local de vineri, 26 februarie 2016, consilierii locali vor aproba tarifele de închiriere pentru spațiile comerciale, respectiv terenurile situate în Cetatea Oradea, în vederea desfășurării de activități economice.

  În urma  finalizării lucrărilor de reabilitare a Cetății, s-a luat decizia ca săpăturile arheologice din Cetate să fie sistate, pentru ca aceasta să poată intra în circuitul turistic al orașului în condiții normale.

  Contractelele de închiriere pentru spațiile comerciale din Cetatea Oradea se vor încheia pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 5 ani, iar în primii doi ani, chiriașii vor achita doar 50% din contravaloarea chiriei licitate. În cazul în care consilieriii local vor aproba propunerile făcute legate de tarifele practicate, pentru ședința de consiliu din luna martie se vor pregăti și condițiile de închiriere a hotelului din Cetate, astfel încât din vara acestui an să avem o activitate normală în Cetate. Suntem interesați să dăm viață Cetății, iar activitățile comerciale în acest sens sunt absolut necesare pentru a reintroduce Cetatea în circuitul turistic al orașului”, a menționat primarul Ilie Bolojan legat de acest subiect.

  Tarifele de închiriere a spaţiilor comerciale au fost stabilite de către Direcția Patrimoniu Imobiliar. Spațiile comerciale din incinta Cetăţii Oradea care vor putea fi închiriate în vederea desfășurării de activități economice sunt:

  – Corpul A – Cafenea (în incinta Muzeului Orașului)

  – Corpul C – Cafenea turcească – ceainărie

  – Corpul H – Restaurant

  – Corpul J – Cafe-Bar-Bistro, Sală multifuncțională

  – Corpul K – Magazin antichități, Magazin anticariat, Cafenea – Cofetărie, Restaurant

  – Corpul L – Cramă-Vinotecă, Cafenea Literară

  Tarifele de închiriere stabilite de către Direcţia Patrimoniu Imobiliar pentru spațiile comerciale au un preț de pornire 21 lei/mp/lună, pentru magazin anticariat 2 lei/mp/lună, sala multifuncțională 50 lei/mp/lună, iar pentru sala repetiții de 25 lei/oră.

  În ceea ce privește terenurile din Cetate, și acestea vor fi licitate, prețul de pornire al acestora se găseşte în tabelul de mai jos:

  0019_24022016_tarife

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  19 − 17 =