Timofti lovește direct!

Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti  a făcut ieri un pas important pentru a scoate țara din captivitate, sau cel puțin de arata cine conduce în această țara.  O captivitatea totală întreținută de Partidul Democrat în spatele căruia stă cunoscutul oligarh, Vladimir Plahotniuc. Aceasta a scos la iveală prin declarațiile sale, presiunile Partidului Democrat  asupra Președinției Republicii Moldova în vederea desemnării candidatului la funcția de Prim-ministru. Mai mult decât atât, aceasta a condamnat declarațiile președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu. Acesta a declarat că „șeful statului este presat direct de către PLDM să propună un candidat la funcția de premier care nu va avea susținere politică în parlament. Un asemenea pas din partea președintelui ar însemna ca Republica Moldova să fie aruncată într-o criză totală”.

Gestul lui Timofti  a  trezit societatea civilă, aceasta din urmă condamnând  poziția Partidului Democrat și subliniind presiunile  asupra sa de al desemna la funcția de Prim-ministru pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, respinge categoric ca fiind nefondate și fără substanță acuzațiile la adresa sa care se conțin în afirmațiile făcute la 15 decembrie a.c., de către președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, și le califică drept o metodă de presiune asupra șefului statului, în scopul de a-i influența decizia de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru.

Președintele Timofti a avut luni, 14 decembrie a.c., o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe domnul Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Președintele are deplina înțelegere asupra faptului că declarațiile denigratoare asupra sa, apărute în presă în ultima perioadă, precum și acțiunile de pichetare a reședințelor prezidențiale, reprezintă elemente de presiune exercitate asupra șefului statului, ca atentat la dreptul său constituțional de a desemna o candidatură la funcția de prim-ministru.

Președintele Timofti îndeamnă partidele parlamentare să rămână în spațiul constituțional și să se mobilizeze în vederea constituirii unei majorități parlamentare care să permită formarea în timpul apropiat a unui Guvern proeuropean și funcțional, și să abandoneze jocurile politicianiste care nu sunt o soluție în situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova.”

Toată situația cu „înaintarea candidaturii lui Plohotniuc” se reduce la o întrebare simplă: „a reușit Timofti să arate ca țara este în captivitate sau nu?”. Pentru că tot ce a obținut Vladimir Plohotniuc în Republica Moldova a fost prin intimidare, șantaj și teroare – prin Gurini, Drăguțani și Chetrari. Se pare că nici de data asta nu e altfel …

H.S.

*Opiniile exprimate în acest articol sunt responsabilitatea autorului şi nu reprezintă neapărat poziţia oficială a site-ului Transilvania Regional Business.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

16 − four =