PCRM s-a destrămat! Voronin a fost părăsit de propriul nepot

PCRM

Partidul Comunist din Republica Moldova (PCRM) s-a destrămat. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 21 decembrie, 14 din cei 21 de deputați comuniști au anunțat că pleacă din partid și din fracțiune. Parlamentarii susțin că au luat această decizie deoarece partidul nu are o poziție fermă în procesul de negociere a unei noi alianțe de guvernare, ceea ce ar însemna, în opinia lor, că nu îi pasă de problemele economice și politice din Republica Moldova.

Decizia este cu atât mai stranie cu cât în rândurile deputaților care au decis să plece se află și Artur Reșetnicov, nepotul lui Vladimir Voronin. Mai mult decât atât, acesta este și cel susține că responsabilitatea pentru eșecurile de partid aparține unchiului său, Vladimir Voronin.

„Partidul Comuniștilor s-a autoizolat, prin neparticiparea activă la viața politică. PCRM se află în așteptare și suspans, fapt care poate duce la dispariția acestui partid. Noi am depus mult efort și suflet, de aceea nu dorim să fim complici la dizolvarea lui. Noi am insistat să promovăm o politică deschisă prin guvernare, ori să fim în opoziție prin comportament adecvat. Totul nu s-a reușit din cauza doleanțelor președintelui partidului”, susține fostul deputat communist, Artur Reșetnicov.

Pe de altă parte, fostul communist, în prezent lider al socialiștilor de la Chișinău, Igor Dodon, pune la îndoială transparența deciziei deputaților comuniști. Acesta susține că gestul ar putea fi doar un truc acceptat chiar de Vadimir Voronin. „Oare nu e un truc? Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinație menită se ușureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat Guvernul în comun cu „social-democrații”, nu cu comuniștii? Vom vedea cum și cu cine vor vota ei”, a scris Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Deputații care au decis să plece sunt: Artur Reșetnicov, Boris Golovin, Violeta Ivanov, Anatolie Gorilă, Alexandr Bannicov, Vladimir Vitiuc, Boris Golovin, Igor Vremea, Corneliu Mihalache, Anatolie Zagorodnîi, Victor Mândru, Sergiu Stati, Galina Balmoș și Elena Gudumac. Aceștia au anunțat că vor crea o nouă fracțiune parlamentară – „Platforma parlamentară Social-Democrată pentru Moldova”.

C.A.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

20 − fourteen =