„Conferința Internațională de Tineret Visegrád II”

În anul 2015 ediția a doua a Conferinței Internaționale de Tineret Visegrád va avea loc în municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-22 noiembrie și va fi organizată de către Fidelitas împreună cu Conferința Tineretului Maghiar din România. (MIÉRT). La Conferință vor participa un număr de peste 100 de persoane din 8 țări Europene: România, Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Ucraina, Serbia, subiectivul principal al evenimentului fiind fortificarea și dezvoltarea identității și a colaborării între statele Europei Centrale și de Est.

Antal Lóránt a subliniat importanța faptului, că această conferință este în primul rând evenimentul Organizației de Tineret din cadrul Partidului Popular European (YEPP), și poate fi realizat numai cu munca și efortul depus de către echipa Cabinetului de Externe MIÉRT.

„Eu cred, că – privind statutul actual politic – conferința este o posibilitate bună și un exemplu remarcabil pentru a atrage atenția asupra importanței unei colaborări mai strânse între țările Europei Centrale și de Est. Tinerii acestei regiuni trebuie neapărat să se implice, să gândească și să lucreze împreună” – a declarat Antal Lóránt. „Părerea mea este că obiectivul, rolul principal a Conferinței este dezvoltarea relațiilor. Sarcina noastră este de a crea și a dezvolta un număr mare de relații naționale și internaționale. Cred, că relația bună și eficientă între oameni este un lucru mult mai important din privința realizărilor ca orice nivel de funcție și metode politice”. Președintele MIÉRT, Antal Lóránt a declarat, că sunt invitați reprezentanții, liderii grupului V4+, incluzând pe reprezentanții Organizației de Tineret a Partidului Național Liberal (PNL). Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal a acceptat și a confirmat invitația și prezența la eveniment.

Talpas Botond a declarat că „Orașul este pregătit pentru a deveni gazda acestul eveniment de înaltă calitate. Mă bucură faptul, că partenerii noștri au fost deschiși evenimentului – partenerul nostru profesional și gazda evenimentului fiind Universitatea Sapientia” – a declarat Talpas Botond.

Horváth Anna, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat, că după părerea ei „Conferința Internațională de Tineret Visegrád II” este organizat la momentul și în locul cel mai potrivit: „Unul dintre mesajele cele mai importante a Conferinței este, că în țările Europei Centrale și de Est există o varietate de subiecte și teme comune, de-a lungul cărora putem trece peste situația politică actuală”. Doamna viceprimar a subliniat faptul, că modelarea conștientă a mentalității și perspectivei tineretului legate de viitorul apropiat este un lucru extrem de important.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

4 × five =