Ministrul Agriculturii sprijină proiectele Primăriei Oradea

  Ministrul Agriculturii sprijină proiectele Primăriei Oradea

  În cursul vizitei din 17 iulie 2015, la Oradea, Ministrul Agriculturii, dl. Daniel Constantin, a oprit și la Primăria Oradea, unde a făcut o scurtă declarație de presă.

  Această declarație s-a referit la bunurile pe care le deține în Oradea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respectiv la preluarea în domeniul public al Municipiului Oradea şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Oradea a imobilului situat în Oradea, str. Ion Bogdan, constând în teren şi construcţii, imobil care până acum se afla în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

  HCL nr. 486 din 27.06.2013 prevede faptul că imobilul respectiv este preluat pentru amenajarea unei zone de recreere, a unui parc.

  În vederea finalizării demersurilor de preluare a imobilului, precum și datorită propunerii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a reduce perioada de realizare a investiţiei, s-a impus stabilirea termenului de un an pentru amenajarea parcului, termen care va curge de la data semnării protocolului de predare-primire a imobilului. Astfel, pe o suprafață de 6000 mp teren cu cele 5 construcții, Primăria Oradea va putea demara procedura necesară realizării unui nou parc în Oradea.

  Zona respectivă s-a dezvoltat foarte mult, s-au construit foarte multe case. Municipiul Oradea, la fel ca alte municipii din țară, e sufocat de construcții, iar în mijlocul orașului Ministerul Agriculturii, chiar dacă deține terenuri, nu mai poate face agricultură. Astfel, este important ca aceste bunuri să ajungă în administrarea Primăriei Oradea. Ceea ce pot să vă spun este că hotărârea va fi în curând pe masa Guvernului pentru aprobare”, a precizat Ministrul Agriculturii, dl. Daniel Constantin.

  Îi mulțumesc ministrului Daniel Constantin pentru vizita făcută și pentru sprijinul pe care l-a acordat administrației locale. În contrapartidă la aceste schimburi de active, noi urmează să realizăm o investiție la ferma care se află la limita dintre municipiul Oradea și comuna Borș. Pentru noi aceste transferuri sunt foarte importante, pentru că ne permit să creem pentru oraș și pentru orădeni zone de dezvoltare economică”, a încheiat primarul Ilie Bolojan.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  fourteen + 8 =