Cum este afectata Romania de sanctiunile Rusiei, al doilea partener comercial din afara spatiului comunitar 

Romania nu va fi afectata in mod direct de decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA si Uniunea Europeana (UE), deoarece exporturile nu erau foarte mari, undeva la 41 de milioane de euro in 2013, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Acesta nu exclude insa posibilele efecte care ar putea aparea, in timp, pe piata interna din cauza unui aflux mare de produse provenite din tarile care exporta masiv in Rusia.

„Decizia Rusiei nu ne afecteaza pentru ca nu avem exporturi foarte mari pe piata din Rusia. De exemplu, anul trecut am exportat de 41 de milioane de euro, si cred ca era vorba de ceva porumb si floarea soarelui, putine produse. Nu reprezinta mare lucru, care sa ne afecteze direct, doar indirect, in timp, atunci cand produsele din alte tari, Germania sau Polonia, mari exportatoare pe piata din Rusia, ar trebui sa ajunga undeva pe o piata”, a declarat, joi, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin.

Acesta considera ca la nivelul UE trebuie o actiune unitara si „cat mai rapida”, astfel incat sa poata fi asigurata producatorilor o competitie corecta.

Articol complet: Business24.ro

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

five + 10 =