R. Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

Zi istorică pentru Republica Moldova! Astăzi țara noastră a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Cu siguranță acesta este cel mai mare succes realizat de guvernările de până acum ale Republicii Moldova. Acest document semnifică o nouă etapă spre o viață mai bună, prosperă și cu viitor mai luminos.

Acest document ne va oferi diverse posibilități pentru a ne dezvolta ca țară și ca națiune. Totuși, ne va fi dificil să ne acomodăm și să ne aliniem la standardele Uniunii Europene, căci este greu să ne debarasăm de moștenirea sovietică pe care o avem și care mai persistă în societate.

În societatea noastră este prea mult infiltrată corupția, cumătrismul și ipocrizia. Iar acestea ne vor împiedica să ne îndeplinim toate obligațiile față de Uniunea Europeană. Problema politicienilor noștri constă în faptul că valorile și principile au un anumit preț și ele pot fi vândute și cumpărate.

Oligarhii moldoveni nu se vor împăca cu ideea de a pierde controlul asupra statului şi asupra fondurilor europene care vor fi investite. Din acest motiv se va încerca întârzierea pe cât posibil, dacă nu se va putea chiar şi stoparea, procesului de implementare a prevederilor Acordului.

Astăzi prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că în 2015, R. Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană, obiectiv care va necesita foarte mult timp și efort pentru a fi îndeplinit.

B.D.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

one × 1 =