Pozitia marilor puteri pe tabla de sah a Ucrainei. Si ce joc face pionul Romaniei

  De o parte a mesei stau ambasadorii celor mai active puteri occidentale la Kiev. Alături de ei, şi ambasadorul României. De cealaltă parte, în ceea ce este o întâlnire specială, ascultă şi pun întrebări trei jurnalişti seniori de la Washington Post, Financial Times şi Economist.

  Este oportunitatea ideală pentru a-ţi promova propria ţară pe prima pagină a celor mai influente publicaţii internaţionale. Dar, în jocul complicat al partidei care se derulează în Ucraina, e nevoie de creativitate şi competenţă pentru a ocupa un astfel de loc central.

  RUSIA

  O propagandă mediatică extrem de eficace în regiunile vorbitoare de limbă rusă şi folosirea trupelor paramilitare fără însemne pe uniforme sunt ingredientele noului tip de război care poartă marca lui Vladimir Putin (prima invenţie de acest fel de la Blitzkrieg-ul lui Hitler). Dar dacă Crimeea a căzut foarte uşor în mâinile Kremlinului datorită sprijinului masiv al populaţiei locale, planul maximal al lui Putin a eşuat în estul Ucrainei.

  Doar zonele Donetsk şi Luhanks au fost destabilizate. Alexander Dughin, ideologul Kremlinului, lansează în continuare chemări pentru apărarea de „junta fascistă” de la Kiev a celorlalte oraşe din est: Harkiv, Dnipropetrovsk şi Odessa.

  Articol complet: HotNews.ro

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  18 + sixteen =